7 начина да приповдигнем духа през есента

7 начина да приповдигнем духа през есента

Питате се: Как да приповдигнем духа през есента?

Нека ви разкрием една тайна, която включва 7 трика да приповдигнем духа през есента

Есента е вече тук. С нея започва окапването на листата, които така навяват за отиващата си година.

С есента идват и мрачните и дъждовни дни, които все повече навяват за природата, която сякаш плаче за отминаващото лято. Всичко това, наред с ежедневните проблеми може да ни вкара в дълбока депресия.

Специалистите дават някои насоки, с които може да уловим красотата в малките детайли и да се радваме на всеки миг от есента.

Ето и 7 техники, за да приповдигнем духа през есента:

Мечтайте!

Няма по-велико от това да следваме мечтите си. Неслучайно, когато най-добрите спортисти постигнат заветната цел и спечелят златния медал изпадат в депресия. Научно е доказано, че след всяка реализирана мечта, човек трябва да набелязва поредната, която все така устремено да преследва. Мечтите са онова, което ни кара да се чувстваме живи.

Угодете на желанията си!

През повечето време се лишавате, пестите, ограничавате, но има моменти, в които сами трябва да си подарите награда подобаващо. Дали това ще е нова дреха, чанта, десертче ваш е избора, но не забравяйте да се поглезите.

Търсете баланс

Когато някой ви подари нещо, макар минимално да е то, върнете жеста по ваш начин. Всяко добро се връща в двоен размер. Помнете това и сами ще се уверите в силата на този неписан закон.

Бъдете господари на живота си!

Всеки сам управлява руля на живота си. Правете го и вие. Имате проблеми, че всеки има такива, но представете си, ако всичко беше розово, щяхме ли да оценим красивото, мечтаното, постигнатото и да открием стойностното във всичко това.

Ценете постигнатото!

Дори да ви е пусто в момента, дори да сте леко разстроени или тъжни, без знайна причина, не забравяйте да си напомняте, колко много сте постигнали в живота. Правете го поне един път седмично. За целта си определете ден от седмицата, в които вечер преди заспиване да си прехвърляте живота до момента като на филмова лента.

Ценете милите жестове!

Дори усмивката на непознатата продавачка в магазина. Пожеланието за спорен ден от обслужващото момче на бензиностанцията или комплимента на съседката може да заредят деня ви с положителна емоция. Обръщайте внимание на тези неща, защото те ни карат да бъдем хора.

Избягвайте самотата!

Въпреки, че в 90% от живота ни се оказва, че сме само. Сами се раждаме, сами постигаме много от нещата в живота си и сами си отиваме… Поне опитайте да живеете с хората. Самотата=болест!

Нека обкръжението ви бъдат колегите в работата, родителите или семейството. Винаги, когато имате възможност прекарвайте повече време с хората. Така например обяда може да споделите с колежка в близкия парк. През уикенда да посетите родителите си, дори за час-два. Вечерите задължително отделяйте на семейството.