6 неща, които да кажете, преди да е твърде късно

Кажете

Има поне 6 неща, които трябва да кажете, преди да е станало твърде късно!

Бъдете смели и кажете, каквото трябва да кажете! Когато не говорим, има много важни неща, които в крайна сметка остават скрити, някъде дълбоко в нас самите.. За тях, често се оказва, че няма на кого да се сърдим и няма кого да виним, ако те безвъзвратно отлетят.

„Казана истина хвърлен камък“

Открийте себе си и кажете на близките това, което мислите, защото понякога съдбата ни поднася точно това, което най-малко очакваме. Предлагаме ви 6 неща, които трябва да кажете, преди да е станало твърде късно:

„И аз те обичам“

Ако има някого, на когото може да го кажете, защото така чувствате нещата, то направете го сега, не отлагайте за утре.

„Благодаря ви“

Намирайте сили и начин да изразите благодарност към близките и хората, които ви помагат, към онези, които правят подарък, защото, често може дара да е неоценен на момента, но с времето да се превърне във важна част от живота или последният спомен за този човек.

„Кажете си – Аз съм добър човек, който е достоен за любов и уважение“

Човешките същества могат да издържат една седмица без вода, две седмици без храна, много години на бедност… но нито миг на самота. Това е най-лошата мъка, в която не се чувстваш комфортно със себе си. Истината е, че един партньор или само приятел, могат да добавят много красота в живота ви, но те не могат да запълнят една празнота, която съществува вътре във вас самите. Вие сте отговорни за собственото си удовлетворение.

„Аз не винаги мога да спечеля, но винаги мога да се уча и развивам“

Не объркайте това с вашата съдба и вашите собствени грешки. Поучете се от житейският опит. Знанието, че вие сте отговорни за вашите действия и нагласи, не е нужно да ви обезкуражава. Вярно е, че миналото е оформило вашите чувства и гледни точки, но всичко това може да бъде променено, ако имате смелостта да преразгледате начина, по който те са се образували.

„Съжалявам“

Извинението е най-добрият начин да дадете последната дума. Този, който има смелостта да се извини винаги е по-мъдрият, по-смелият и по-силният. Оценете жеста и когато на вас се извинят.

„Прощавам ти“

Какво значат тези думи?! Може би са „счупена връзка, която е закърпен, чрез прошка“. Истината е, че тя може да прерасте в много по-силна, отколкото някога е била. Затова помнете, че прошката не е задължително да доведе до зарастване на взаимоотношенията. Прошката, позволява да се съсредоточим, върху бъдещето без борба от миналото. Без прошка, раните никога няма да бъдат излекувани и никога не може да бъде постигнат напредък. Какво се е случило в миналото е само една глава. Не затваряйте тази книгата. Само обърнете нова страницата.

Запомнете „Добрият живот започва точно сега, когато спрете да чакате за по-добра интерпретация“.