6 неща, които щастливите хора не правят

6 неща, които щастливите хора не правя

Искате ли да сте сред щастливите хора?

Тогава, добре е да сте, наясно с нещата, които не правят щастливите хора…

Щастието не е нещо, което може да се отложи за бъдещето, това е нещо, което се проектира в настоящето“ – неизвестен автор.

Щастливите хора правят много неща!

Те прекарват времето си изразявайки благодарност, развиват оптимизъм, практикуват доброта, възпитават любящи взаимоотношения, извършват значими задачи, наслаждават се на малките удоволствия в живота и така нататък, и така нататък.

Щастието има много измерения!

Едни от тях са израз на материални ценности и то за много хора в наши дни. Други са духовни и с тях живеят истински щастливите хора.

Добре е, обаче и да знаем, какво никога не правят щастливите хора, а някои истини са точно на това място:

Не забранявайте на останалите да бъдат щастливи

Това може да се каже с едно название завист. И ако искате вие да бъдете истински щастливи, спрете да гледате и да сравнявате вашето с чуждото. Гледайте само във „вашата паница“ и когато там ви се струва, че е малко, постарайте се да си осигурите повече със собствени усилия.

Продължавайте да правите онова, което чувствате със сърцето

То е най-големият показател за това кое е правилно и кое не. Вслушвайки се в сърцето избягваме повече да грешим.

Валидната самооценка

Търсете я сред приятели и никога сред хората, които не ви познават достатъчно добре или ви имат зъб.

Не позволявайте на щастието да е като заложник

Затова не чакайте, някой друг да ви го поднесе на тепсия, а сами се борете за него. Животът е прекрасен, но не е низ единствено от красиви моменти, а и да беше, тогава щеше да ни е твърде скучен.

Забравете за миналото

Това е единственото, което не може да промените, а всеки има сенки в миналото, страхове или грешки, които го преследват. Колкото по-скоро забравите за тях, толкова по-необременени и щастливи ще живеете в настоящето, планувайки бъдещето.

Не прекарвайте твърде дълго в негативна среда

Хората имаме способността да се нагаждаме и подобно на хамелеон да придобиваме чужди навици, начин на маниери и говорене. Така ако контактуваме много с негативни и не щастливи хора, рискуваме да се „заразим“.