6 въпроса, които ще ви избавят от провал във взаимоотношенията

провала във взаимоотношенията

Знаете ли, що е провал във взаимоотношенията?

Чувствате ли, провал във взаимоотношенията си с човека до вас?! Имате ли усещане, че с всеки ден, всеки миг нещо бавно си отива?!

Угаснал ли е пламъкът, който някога ви събра?! Ако все още не сте сигурни в отговора на тези въпроси, предлагаме ви няколко други, които ще ви помогнат да откриете къде точно се намирате:

Какво ви накара да се чувствате добре днес?

Задайте въпроса на половинката си, когато се прибере, вечер късно и уморен от работа. Самите вие си отговорете, на него, ако не ви бъде зададен. В повечето случаи се оказва, че щастието на живота ни, и нашите отношения, зависят до голяма степен от качеството на нашите мисли. Когато ние не сме в състояние да променим ситуацията, трябва да се изправим пред предизвикателството да променим начина, по който мислим за него. Едва, когато срещнете разбиране в любимия човек и усмивката му ви стопли, може да сте доволни от постигнатото.

Какво ви, кара да се чувствате самотни и недостойни?

Понякога ни се струва така, сякаш светът се срутва около нас, сякаш болката, която преживяваме, е уникална и само за нас. Това, обаче, е далеч от истината. Самите демоните, които измъчват всеки един от нас, измъчват всички ни. Помислете за човека до вас, който сега седи мълчаливо и скланя глава. Когато имате нужда от него, той е насреща и дава рамо, за да поплачете. Бъдете и вие до този човек, без да търсите „дивото“.

Какво направихте в най-скоро време, за да се чувства той обичан и ценен?

Как показваш своята любов и признателност? – Да обичате някого е най-ценното на света и то трябва да бъде изразено точно така. Щом наистина обичате го покажете с думи и дела всеки един ден.

Какво ви плаши във връзката?

Истината е, че най-често се страхуваме от собствената си уязвимост. Помислете само и за това, че често неволно и подсъзнателно, сами предизвикваме лошото да се случи. В крайна сметка, да обичате е равносилно на уязвимост, но и трябва да се научите на такава уязвимост. Това дава най-голяма сила и разкрива правилните взаимоотношения, които превръщат тази любов в красива.

Защо се възлюбихте сам себе си?

Никой в този свят не може да очаква някой друг да го обича и уважават повече, отколкото той самият е готов. Ако искате да се премахне страданието в една връзка, започнете чрез премахване на тъмните и отрицателни страни от себе си, след това покажете вашата позитивност в отношенията си. Всичко в този свят е сила на собствената личностна промяна.

Какво друго не сте казали или обсъждали?

Този въпрос, всеки трябва да си зададе, а отговорът му сам по себе си води до други въпроси, които бихте могли да зададете на вашия човек. До голяма степен, става дума и за послушание, което вече знаем, се случва в живота ни.

Научете и тези 5 тактики в общуването и взаимоотношенията.