6 безплатни образователни ресурси

безплатни образователни ресурси

Съзнателният живот минава в радост, без замъгляване, страх и вина, начини за тренировка, а това може да става много по-лесно с безплатни образователни ресурси!

Образованието по всяко време е било ключът към успеха, богатството и реализирането на интелектуалния потенциал. Освен това, жаждата за познание и развитие на новото е присъща на самата човешка природа.

6 безплатни образователни ресурси

Целият ни живот се състои в постоянно учене: научаваме се да ходим, говорим, четем, пишем, научаваме основите на различните науки в началните и средните училища и продължаваме да учим по избраната от нас специалност в колеж или университет.

Преминаваме различни курсове и майсторски класове, за да подобрим професионалното си ниво. И в това много ни помагат различни образователни ресурси.

Образователни ресурси

И доскоро, за да се получат всички тези знания, се изискваше лично присъствие на ученика. Но с развитието на технологиите, много професии станаха достъпни онлайн. Достатъчно е да се регистрирате в ресурса на профила и да изберете курс. И дори не се таксуват всички онлайн курсове, което е добра новина. Събрахме най-популярните от тях. Ако се интересувате от развитие на нова професия или искате да подобрите уменията си , информацията по-долу ще ви бъде много полезна.

  1. EDX

Винаги сте мечтали да учите в чужд колеж, но не можете да си го позволите? Тогава несъмнено ще се заинтересувате от образователния ресурс „EDX”, който съдържа професионални лекции на водещи експерти от най-престижните университети от цял ​​свят. Сайтът предлага селекция от направления от различни области на знанието: от научни дисциплини до психология и музика. Вярно е, че за да вземете курсовете ще са ви нужни добри познания по английски. Ето и как да учим лесно чужди езици.

  1. TED

Прекрасен и безплатен източник на видео съдържание с лекции в удобен конферентен формат в различни области на знанието. Най-известните хора, постигнали успех в различни професионални области, се изявяват на местата на TED. Те споделят не само работните си тайни, но и тяхната житейска философия. Повечето от изказванията са достъпни на различни международни езици с превод или субтитри.

  1. Корсера

Ресурсът има пряка връзка с преподавателите на водещи университети. Наред с това не е просто подбор на лекционен материал за независимо изучаване, а на систематична и тествана програма. Тя позволява на студента, не само да овладее професионални умения, но и да получи обратна връзка под формата на тестове, изпити и комуникация с други студенти. Цялата подходяща информация може да бъде получена, като кликнете, върху избран линк.

  1. UoPeople

Не много образователни ресурси, като този, имат статут на университет. Не е нужно да плащате за самото обучение – само за изпитната сесия, която се провежда за систематизиране и оценяване на получените знания въз основа на резултата от конкретен курс. Ако не може да си позволите плащане, може да опитате да използвате системата за отпускане. За прием в „UOPEOPLE“ е достатъчно да имате училищно образование, макар и с добър опит и отлични познания по английски език.

  1. Онлайн книги

Това дори не са курсове, а пълноправен образователен проект, който се основава на впечатляваща библиотека. Такава може да се фокусира главно, върху научната литература и четене онлайн.

  1. Yandex училище

Ресурсът ще бъде изключително полезен и интересен за специалисти в областта на компютърните технологии и за тези, които тепърва планират да учат в тази насока. Материалът на лекциите на Yandex School съдържа съответните изследвания в областта на ИТ технологиите, като се отчита многогодишният опит на системата за търсене.