5 факта за ползите от ябълки и ябълковия сок

Сок от ябълки

5 факта за ползите от ябълки и ябълковия сок

Сокът направен от прясно изцедени ябълки е напитка за дълъг живот и добро здраве. Вкусът ни е познат от детството.

Спомняте ли, си колко хубаво беше да се върнете от улицата за чаша сок от ябълки, напълнена до горе, приготвена от любимата ви майка или баба? Защо пък да не продължите този красив обичай? В крайна сметка експертите и лекарите са установили, че ябълковият нектар е уникална комбинация от витамини. Ябълковият сок е обожавана напитка на повечето хора.

В тази статия избрах само пет ключови фактора за ползите от ябълки и сока направен от тях.

Ето 5 ползи от редовната консумация на тази прекрасна напитка.

Сок от ябълки

  1. Ябълков сок за храносмилателната система и загуба на тегло

Ползите от сока на ябълката действа за храносмилането. Те са неоспорими и дори не изискват доказателства. Уникалните пектинови вещества, съдържащи се в ябълката, допринасят за нормализиране на храносмилателния тракт (стомашно-чревния тракт). Препоръчва се прясно изцеден сок от ябълки да бъде включен в диетата за хора, които имат метаболитни проблеми. В същото време е важно да се запази, колкото се може повече целулоза в напитката. Тя е в смес, която се абсорбира най-добре в чревния тракт. Тя доставя на кръвта необходимите микроелементи.

Редовната употреба на този продукт дава възможност за ускоряване на метаболизма в организма, насърчава ефективното отслабване. Пиенето само на една чаша сок вместо на едно хранене, скоро ще потвърди първите резултати.

  1. Силен антиоксидант

Ябълковият сок е силно концентрирано количество антиоксиданти. Добавянето на здравословна напитка към вашата диета прави възможно постигането на отлични резултати. Специално вещество – ацетилхолин, комуникира между нервните клетки, като същевременно подобрява паметта, а кверцетинът, съдържащ се в ябълките, има подмладяващ ефект. Последният помага на клетките да елиминират уврежданията, провокира производството на фибриларен протеин – колаген. В допълнение, постоянното използване на храни, които съдържат голямо количество антиоксиданти, дава възможност да се намали риска от рак, както и невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер. Ако постоянно приемате ябълков сок е напълно възможно, в бъдеще да се присъедините към редиците на столетниците.

Доказано е, че в ябълките има толкова много антиоксиданти, колкото са нужни за премахване на токсини, получени при отравяне с тежки метали.

  1. Насладете се, на ябълковия нектар и сърцето ви ще работи по-добре от часовник от Швейцария

Искате да намалите риска от развитие на сърдечни заболявания, които днес значително се подмладяват? Нямате проблем! Учени от най-стария университет в Дания съобщават на целия свят с абсолютно увереност, че нектарът от ябълки и пулпа дава възможност да се намали нивото на „лошия“ холестерол в кръвта. Това намалява заплахата от атеросклероза. Именно пектините и полифенолите, свързват радиоактивните изотопи. Това осигурява ускореното им отстраняване от човешкото тяло. Полезността на ябълките за сърцето и кръвоносните съдове е много голяма. Няма нужда да се ограничавате. Има толкова леснодостъпен, необходим и полезен продукт – ябълките.

Ябълков нектар

  1. Ябълка за мозъка

Ужасна болест е болестта на Алцхаймер, която засяга все по-голям брой хора по света. Причините за появата на това заболяване до този момент поставят лекарите и експертите в безизходица. Човек, който страда от това заболяване, първо забелязва проблеми с паметта, след това се наблюдават промени в поведението му и след това се наблюдава деменция. В резултат на това човек не е в състояние да служи на себе си, не възприема себе си като индивид и част от обществото.

Преди няколко години учените успяха да открият елементи в ябълковия сок, които блокират производството на протеинов фрагмент – бета-амилоид. Те се намират в мозъчните клетки на хора с болестта на Алцхаймер. Кой знае и може би само една чаша ябълков сок, изпита на ден, ще ви спаси от сенилна деменция.

Сок от ябълки

  1. Сок от ябълки – профилактика на рака

За да предпазите себе си и семейството си от образуването на рак, трябва да включите ябълков сок във вашата диета. Учени от Германския център за изследване на рака към университета в Хайделберг, на базата на множество лабораторни тестове, са открили компоненти в кората на ябълките, които могат да намалят шансовете за развитие на рак на белите дробове, гърдата, бъбреците, черния дроб, устната кухина и много други.

Дали вярвате на тези 5 факта за ползите от ябълки и ябълковия сок, зависи от вас! Фактът, че ябълковият сок е не само много полезен, но и невероятно вкусен, е безспорен!