5-те най-бързи мотоциклети в света

най-мощни мотори

Най-бързи мотоциклети в света

В днешно време мотоциклетите са предпочитани от истинските ценители на скоростта. „Железният кон“ отдавна се е превърнал в символ на свободата и авантюризма, а техническите му характеристики продължават да се развиват и усъвършенстват.

Кои са най-мощните и бързи мотоциклети днес?

Dodge Tomahawk Dodge Tomahawk

1-во място се пада на Dodge Tomahawk Dodge Tomahawk

Това е най-бързият мотоциклет. Той заема водещото място в списъка. Наричат го Dodge Tomahawk, произведен от американския Chrysler. Компанията представи своето творение, още през 2003 г., но досега нито един модел не успя да го изпревари по сила и мощ.

Четириколесният мотор има десетцилиндров двигател с мощност 500 к.с. от. и според инженерите теоретично е способен да развива скорост до 613 км / ч. На практика възможната граница на мотоциклет е 468 км / ч. Общо Chrysler планира да произведе, около 300 от тези мотоциклети, но поради твърде високата цена ($ 555 000), около девет от тях са продадени.

Suzuki Hayabusa GSX1300R

2-ро място заема Suzuki Hayabusa GSX1300R

На второ място е японският мотоциклет Suzuki Hayabusa GSX1300R, чийто единствен конкурент е само той. Първият модел на този хипербайк е направен през 1999 г. Днес, той продължава да води в списъка на най-мощните и най-бързите.

Специална характеристика на мотоциклета може да се нарече четирицилиндров двигател, произвеждащ 197 конски сили. В основната конфигурация максималната скорост на мотоциклета е 299 км/ч, тъй като от 2001 г. тези параметри са границата, според международното споразумение на производителите на мотоциклети.

В модернизирани версии, обаче „железният кон“ е способен на непосилни възможности. Например, на състезанията на Асоциацията за синхронизиране на лоринга през 2011 г., американският спортист Бил Уорнър успява да развие скорост от 502 км/ч.

MTT Turbine Superbike MTT Turbine Superbike

3 място е за MTT Turbine Superbike MTT Turbine Superbike

Третото място в класацията по право принадлежи на MTT Turbine Superbike от фабриката Marine Turbine Technologies. Това е единственият мотоциклет с газова турбина, предназначен за шофиране по редовни маршрути.

Ранните модели, произведени през 2005 г., са имали 320 к.с., обаче през 2015 г. компанията предлага усъвършенствани триколки с мощност 420 к.с. от. Максималната скорост е 402 км/ч. Между другото, благодарение на такива параметри, той влезе в Книгата на рекордите на Гинес като „Най-мощният сериен мотоциклет в света“.

Най-бързите мотоциклети в света

Най-бързите мотоциклети в света

4-то място е за MV Agusta F4 CC MV Agusta F4 CC

Италианският мотоциклет MV Agusta F4 CC от известния дизайнер Масимо Тамбурини е направен, през 2006 година. На четвърто място може да бъде поставен, заради четирицилиндров 16-клапанов двигател с 200 к.с. и максимална скорост от 306 км/ч.

Моторът е кръстен на Клаудио Кастильони, управляващ директор на MV Agusta. Той се превърна в един от най-ексклузивните мотоциклети в света, тъй като през последните 9 години италианският Konzern е произвел само, около стотина бройки.

Lightning Electric Superbike

5 място от класацията за най-бързите мотоциклети е на Lightning Electric Superbike

Въпреки, че Lightning Electric Superbike е на 5-то място, той всъщност е най-бързият електрически мотор в света. Мотоциклетът е оборудван с двигател Remy HVH250, който според производителите може да измине разстояние до 200 км, без презареждане.

Скоростните характеристики на електрическия велосипед бяха потвърдени на пресъхналото езеро Bonneville в американския щат Юта. По-специално, зад волана на мотоциклет, мотоциклетистът Пол Теде успял да изцеди скорост от 352 км/ч.