5 съвети за успешно залагане на спортни залози

спортни залози

Как да направите успешни спортни залози?

В тази статия ще ви дадем пет ценни съвета, за да бъдете по-успешни в спортни залози и бетинга.

Залагането е цяла една индустрия, като играчите трябва да са наясно с много неща, преди да тръгнат по-трудния път към печалбата.

  1. Разберете понятието стойност спортни залози

Това може би е най-важният съвет на колегите от BetCredo. Много пъти сме чували случайни комарджии да казват „Няма как този мач да ме издъни“. Наистина коефициентът може да е нисък и да изглежда голяма вероятността залогът да излезе, но струва ли си да загубите голяма сума, за да спечелите 1/5-та от залога си например? Т.е. каква е стойността на този залог и въобще има ли такава?

Стойността е проста концепция, но повечето от залагащите хора не разбират това. Това, че можете да забележите стойност в някой залог означава, че можете да забележите твърде високи, постоянни и системни коефициенти – и да се възползвате от тези възможности. Голямото ви предимство пред букмейкъра се състои във възможността да направите залог на по-висок коефициент и по-голям шанс на събитието да се случи. Даваме ви най-прост пример:

Играе се футболен двубой след ден, като вие разбирате, че двама играчи на единия отбор пропускат мача поради контузии. Букмейкърите не са реагирали на тази новина и държат все още високия коефициент за съперника. Тогава вие може да се възползвате от стойността на коефициента и да направите вашия залог. Тук говорим, че коефициентът за вашият отбор ще бъде от над 2 и по-висок. Тогава залогът наистина има добра стойност.

  1. Разбиране на основите на математиката

Ако някога сте произнасяли израза „Не съм добър по математика, но ….“, вероятно вие не трябва да сте залагащ. Докато много комарджии могат да постигнат успех за ден – два от това, залагайки на инстинкт и „усет“, за да бъдете успешни в дългосрочен план, имате нужда от жизнеспособен план за залагане и трябва да разберете какво отразяват коефициентите по отношение на вероятността. Накратко, това е игра с числа и се нуждаете от адекватна връзка с разделянето и умножението като минимум.

  1. Не се спирайте на миналото и не празнувайте твърде дълго

Не позволявайте скорошна губеща серия да ви отхвърли от играта. Поставете го извън ума си и продължете с анализа си и имайте вяра, че колелото ще се завърти. По същия начин, не позволявайте на неотдавнашната победна серия да ви даде фалшива смелост и да ви накара да залагате по-големи пари отколкото сте залагали. Отново останете здраво стъпили на земята и се придържайте към плана си.

  1. Не прекалявайте с комбинираните спортни залози

Залозите права колонка предвещават добра възможност за голяма печалба. Освен ако не сте направили своя анализ и не сте намерили истинска стойност, те са ужасен начин да залагате.

Вижте ситуaцията по този начин – вие сте заложили на 4 селекции в множествен залог тип права колонка като всяка от тях е с 2 коефициент. Тогава фишът ви е 16 коефициент и само при залог от 1 лев, може да спечелите 16 пъти повече. При всички тези селекции обаче шансът за печалба е 50 на 50. Каква е вероятността днес да познаете и четирите мача, дори те да са с добра стойност? Ако направите единичен залог на всяка една от селекциите, то при 2 познати и 2 губещи селекции ще сте на нулата, а ако познаете 3 от 4, дори и на печалба. Така че не е нужно да познавате всичките си залози, за да бъдете напред.

  1. Започнете с разумна банка за залагания

Терминът „Банка“ в спортните залагания означава вашият начален капитал за залози. Ако искате да спечелите пари, трябва да започнете с банка, която е готова да претърпи загуби и вие може да си позволите да загубите парите. Ако ще залагате по 5 лева на залог, то ви препоръчваме да стартирате с поне 100 лева минимална банка. Така ще имате пари за поне 20 залога. Да кажем, че правите 200 залога на година като средният коефициент е 1.90. При 54% спечелени залози на този коефициент, то вие ще сте на печалба. Добре е да имате пари за залагане в дългосрочен план, а не да изгубите цялата си банка на 3-4 залога и след това да търсите нови пари за залагания.