5 съвета, за теглене на кредити

кредити

5 съвета, за теглене на кредити, които да ви помогнат да спрете да живеете в дългове

Свят, в който можете да получите кредити е много по-добър от този, в който не можете. И при все това, често гражданите, изтеглили кредит, без да изчисляват възможностите си, потъват в дългове.

Този процес се превръща в порочен кръг. Тук потърсихме решението и някои отговори по темата. Даваме ви, 5 съвета как да спрете да живеете в дългове и да се справите с текущото финансово състояние.

  1. Вземете строг контрол върху финансите си. Изчислете общия си дълг. Напишете на лист хартия, колко пари дължите на приятели и семейство, колко трябва да отделите, за да изплатите кредита. Така сами ще може да видите цялостната картина на финансовото си състояние и да направите изводи.
  2. Поставете си за цел, да се отървете от всичките си дългове в рамките на определен период от време. Трезво преценете финансовите си възможности. Ако изплатите всички заеми и изплатите дълговете наведнъж, тогава има голям шанс да сте разорени и отново да затънете в дългове. По-добре е активно да погасявате дълга си няколко месеца подред.
  3. Направете план за удобно време: месец, година, десетилетие. Планирайте големи покупки, ремонти или пътуване в чужбина за период, който ще ви позволи да сте напълно финансово подготвени. В този случай определено няма да влезете в дългове.
  4. Научете се, да различавате истинските си нужди от тези, наложени от агресивната реклама. Всеки път, когато ще похарчите голяма сума или ще вземете нещо на кредити, задайте си два въпроса: „Мога ли да си купя и да съм доволен от по-евтино нещо?“, „Мога ли да бъда търпелив и да го купя по-късно, когато имам събрана необходимата сума?”.
  5. От тук насетне спрете се и обмислете, кога и как да теглите кредити. Кое може да си позволите и кое не е по силите ви да изплащате. Дългът, който имате може да бъде покрит, чрез рефинансиране с кредит, който сте изтеглили последно и всичко да е добре обмислено.

Не изключваме непреодолима сила и екстремни случаи, но след като покриете всички дългове, може да започнете да спестявате, осигурявайки си финансова възглавница, благодарение, на която ще сте готови за подобни ситуации.