5 седмици за пълна промяна

седмици за пълна промяна

Предлагаме ви 5 седмици за пълна промяна

Научи се, да получаваш не само онова, което трябва, но и онова, което ти се полага, затова намери време за няколко седмици за пълна промяна. Нямаш представа кога и как, но половината от месеца отново изтече измежду пръстите ти, а ти все още нищо не си усетила. Не разбра и, че лятото започна, не осъзна, кога си отиде зимата. Време е да се огледаш, да спреш, да поемеш въздух и да се замислиш, че може би е настанало време да живееш.

Искаше ти се седмицата или месеца да бяха стартирали по-добре за теб!

Искаше ти се да имаш рестарт, за новия план. Дишай спокойно. Предлагаме ти 5 седмици, в които да направиш твоите големи промени за живота си. Намери верния път и узнай, как останалите 6 месеца от годината да завършиш щастливо и с много отбелязани успехи. Ето, как:

Не се отказвай от положителните емоции

Според американски психолози новото усещане, да се чувстваш неловко, когато трябва да помолиш за помощ, когато се чувстваш обидена или, когато ти е напрегнато, товари сърцето, създава аномалия в дишането и води до натрупване на стрес в тялото.

Опитай се да преодоляваш това

Въпреки възпитанието от детството ти, на което са те учили, че е по-добре да дадеш, да направиш нещо за някого, ти имаш нужда и да получаваш – помощ, подкрепа, разбиране, обич. Колкото по-склонни сме да приемаме от околните и заобикалящият ни свят, толкова е по-лесно и самите ние да даряваме.

Научи се, да преценяваш, да не бързаш и да вземаш правилно решение

Научи се да дишаш правилно. Навярно си, чувала за силата на дишането. Тъкмо за нея говорим. Когато си ядосана, когато нещо те е засегнало право в сърцето, дишането ще ти помогне да се ориентираш, както физически, така и емоционално. Чрез белите дробове изхвърляме повече токсини, а психолозите са и на мнение, че с вдишване на кислорода започваме да мислим позитивно.

Научи се, да се наслаждаваш на всичко в живота

Независимо дали става дума за храната или пейзажите наслаждавай им се с всяка частичка от сетивата си. За целта започни сама да приготвяш храната си, вместо това да избираш винаги готовият полуфабрикат. Докато пътуваш за работа, обърни внимание на цветята в градината, около къщата/жилищния блок, дръвчетата в парка, фонтана на центъра на града, птичките, които чуруликат рано сутринта или котките около уличния контейнер. Всичко това ще те пренесе сред природата и ще върне жаждата ти за живот, напомняйки по свой начин защо си тук и каква е връзката ти с природата.

Научи се да благодариш за всеки комплимент

Всеки направен комплимент доставя мехлем за душата. Така, че не бързай с насмешка да се подиграеш, отхвърляйки го неволно с реплика. Помисли за комплимента както за водата, от която цветето се нуждае, за да разцъфне.

Научи се да приемаш и да даряваш

„Когато те гонят бягай, когато ти дават вземай“ е казал народа. Така е и с теб, така е и с всички ни. Когато ти предлагат помощ, било то в службата, било то на улицата или у дома, не отказвай. Може да нямаш втори шанс, а и околните да го приемат като обида и повече никога да не предложат услугите си. Добрината е под всяка форма. Тя е дарена, подарена, преподарена …

Навярно създаваш и вид на прекалено „надута“, въпреки, че ти си по-скоро притеснителна. Е, сега е момента да покажеш, че си крехка и добра личност, носеща името Жена.