5 правила за прекрасен маникюр за лятото

маникюр

Тайничко завиждаш на приятелките си, които и без много грижи винаги имат прекрасен маникюр. Някой, сякаш за помазани от съдбата и всичко по телата им е идеално.

Уви ти, трябва да полагаш неимоверни усилия, за да докараш желаната прическа. Да се подлагаш на строги диети, за да имаш фигурата, след, която се обръщат мъжете… Да пръскаш маса пари за красив маникюр и педикюр… Избрахме да ти разкрием няколко тайни, които ще са ти от полза и поне в третия случай ще спестиш малко средства.

маникюр

Грижата за маникюра изисква познания

И дори да не си се родила с най-съвършените ръце, не е време да се „тръшкаш“ и да оплакваш съдбата си.

Предлага ме ти 5 правила за прекрасен маникюр и в настоящето лято:

Ползвай само качествени продукти

Естественият памук, щади плочката на нокътя. Лакочистител, без ацетон предпазва ноктопластиката, а наред с това и естествения емайл на връхчетата на пръстите ти.

Забрави за изрязването на кожичките

Изрязването на кутикулите е опасно. Според специалистите, то може да доведе до рак на кожата. Но, стига толкова по медицинската тема, няма да те стряскаме прекалено. Само помисли, при едно неправилно изрязване, може да разкървавиш нокътя си, а раничката да ти навлече куп нови проблеми. Затова използвай омекотяващ гел и с подходящата пила, избутвай кожичките.

маникюр

На мода е средната дължина

Да не забравяме, че прекалено дългият нокът не е здравословен. Осен, че не можеш да вършиш един към дневни дейности с прекалено дълги нокти, под тях се събират и много микроби. Всичко това вреди, както на личната ти хигиена, така и на нокътя. Средната дължина маникюр е за предпочитане и лесна за поддръжка.

Използвай основа и стабилно покритие

Тази стъпка е важна, за да предпази плочката на нокътя от вредните химикали, в които ежедневно пипаш. Не забравяй, че за да е здрав нокътя има значение и това, с което се храниш. Така, че не лишавай тялото си от полезните му калций, фосфор, магнезий. След лакиране поставяй бързо съхнещо покритие, така няма да се безпокоиш, че лака не е изсъхнал, а вече закъсняваш за срещата.

 

Грижи се за ръцете си по всяко време

Тайната на женската ръка не е в единия лак или намазване с крем. Тя изисква постоянно внимание и време. Затова не забравяй вечер преди лягане да втриваш в китките подхранващ крем. Един път седмично прави пилинг на загрубелите части на дланите си – местата, където се образуват мазоли, ставите и кокалчетата, областта около ноктите. Така не само ще омекотиш кожата, но и ще подобриш кръвооросяването.