5 най-луксозните и скъпи курорти по света

скъпи курорта в света

Хората обичат да харчат пари за ваканции, а някои чисто и просто си падат по скъпи курорти по света. Други обича да пестят пари. За трети от най-голямо значение е това да получават максимален комфорт и несравнимо удоволствие по време на пътуването си.

И така, днес ще поговорим за онези, които искат да разпределят огромните бюджети, посещавайки най-луксозните и скъпи курорти в света. Факт е, че хората са свикнали да харчат с радост огромни суми. Ето, защо има голям брой места по света, където ще предложат релакс на най-високо ниво.

скъпи курорта по света

Най-скъпите курорти

Това могат да бъдат шумни терени, където бизнесмени и техните кичозни спътници харчат хиляди долари за шампанско и гурме закуски, без да се замислят. Това са, също така и тихи острови в средата на океана, които може да резервирате за себе си или за семейството си. Между другото, милионерите стигат до такива недостъпни места с личните си яхти или джетове. Тук е мястото да вмъкнем, че към услугите се предлагат и висококачествени водачи, както и персонал за уникални спа процедури, че дори стилисти. Те често са поканени на места за почивка, ако предстои важна среща или частно парти. Това значително увеличава сумата, изразходвана за отдих, пазаруване, за наемане на специални превозни средства и персонал.

Преди да започнете да изучавате самия списък е добре да знаете, че не е лесно да влезете в такива луксозни места. Това изисква връзки или с тези, които вече са били там, или с тези, които могат да организират подобни мероприятия.

И така, в списъка по-долу ще откриете най-луксозните и скъпи курорти, където може да стигнете с минимални усилия: само като платите прилична сума.

Four Seasons Resort Koh Samui

скъпи курорта в света

Това е петзвезден хотел на остров Самуи в Тайланд. Той е най-луксозният курорт в района. Хотелът е заобиколен от зашеметяващи бели плажове от най-чистия рохкав пясък и изумрудено-кристалните води на Тайландския залив. Нежният аромат на горещи от слънцето кокосови дървета и шумът от близките водопади са навсякъде в атмосферата, която витае.

За една нощ в него ще трябва да платите малко повече от пет и половина хиляди долара. За тези пари ще ви бъде предоставена собствена вила със собствен басейн, огромна тераса и директен достъп до плажа. В стаята ще откриете ексклузивни мебели. Наред с това има зашеметяващо красива трапезария, точно на брега и огромна баня с изглед към залива.

Бурж ал арабски джумейра

скъпи курорта в света

Това е друг от най-известните туристически обекти за богаташи. Той е сред тези, които обичат ексклузивна ваканция и е един от най-луксозните петзвездни хотели по света. Намира се на собствен остров в ОАЕ. В допълнение към отлично обзаведените стаи с гледка към Арабския залив, този гигант може да се похвали с някои от най-добрите гледни точки. Някои от тях се намират точно в ресторантите.

скъпи курорта в света

Обикновено такива скъпи курорти включват различни развлечения. Този хотел не прави изключение. Той разполага със собствен панорамен аквариум, воден парк, най-луксозният спа център в света. Наред с това огромната сграда е оборудвана с хеликоптерна площадка. Това е важно за хората, чието време струва сериозни пари и които ценят поверителността на изисканите и скъпи курорти по света.

Мандарина ориенталски нюйорк

курорта по света

Това е хотел, за тези, които обичат скъпи курорти по света и да пътуват до огромните градове. Ако решите да посетите Ню Йорк, то Mandarin Oriental New York ще предложи неописуема атмосфера на лукс. В петзвездния хотел цари истински лукс.

скъпи курорти по света

Невероятен суит с панорамни прозорци, предлагащ прекрасна гледка към града, който никога не спи. Това струва само четири хиляди долара на вечер. Дори да вземе баня, гостът на хотела ще може да се възхищава на един от най-скъпите градове в света. Местоположението на хотела позволява за няколко минути да се стигне до най-добрите магазини в света и най-известните театри и изложбени зали. Тук има възможност и за разходки по пътеките на световно-известния Централен парк.

Остров Милайду

най-луксозни курорта в света

С настаняване тук, гостите сякаш се настаняват в рая. Е, разбира се първо трябва да стигнат до Малдивите. Може би никъде по света няма по-чиста вода, защото именно тук се намира биосферен резерват, защитен от ЮНЕСКО. Ако търсите най-луксозното плажно изживяване, то със сигурност ще го откриете на остров Милаидху.

най-луксозни и скъпи курорта в света

За една нощ на това невероятно място трябва да платите малко над пет хиляди долара. Тогава ще се озовете в стилна бяла вила, заобиколена от зеленина, точно на водата. До нея достъпът става само с частен самолет. Малко скъпи курорти могат да се похвалят с такова местоположение. Без изключение всички хотелски помещения са отворени за топлите океански ветрове. Те, също така са обзаведени в съответствие с най-взискателния вкус и подобаващо за най- скъпи курорти по света. Гостите могат да се насладят на специалитети на местния готвач, уникални спа процедури с редки органични съставки. Наред с това могат да поръчат самолет или голяма яхта за пътуване до близките острови.

Частен остров Song Saa в Камбоджа

най-луксозни и скъпи курорта в света

Нощувка във вила на частен остров в Камбоджа струва около седем хиляди долара. Това зашеметяващо място е потопено в зеленина и измито от водите на Тайландския залив. То е един от най-посещаваните от богаташите, които търсят уединение и близост до природата.

 скъпи курорти по света

Всяка вила стои точно над водата. Широките дървени мостове свързват мястото с острова, където удобно са скрити беседки за хранене, масажи и релакс. Всичко тук е свързано с гледките към безкрайни простори и сребриста вода. Кристално-чисти светлинни вълни, най-чистият въздух, най-пресните морски дарове, приготвени точно пред гостите. Всичко това ще позволи и на най-уморения пътешественик да избяга от тревогите на необятния свят и да забрави за проблемите си. На това място, шумните празници са просто забранени.

най-луксозни и скъпи курорта в света

Така, ако умората е настъпила внезапно, то това кътче позволява почивка на най-високо ниво, а именно това е безценното.