5 най-добри места за сърф

сърфиране

Обичате ли, сърф?

А знаете ли, кои са най-добрите места за сърф?

Сърфирането, без съмнение е един от най-вълнуващите и екстремни водни спортове. Със сигурност, ако сте от онези ентусиасти, които обичат новостите, трябва да опитате поне един път в живота си да яздите вълните.

Някои, дори отиват още по-далеч, превръщайки страстта си в истински лов за най-високите вълни по света. И така, кои места предлагат подобни изживявания и дали съществуват. Предлагаме ви 5 от тях:

Красиви места за сърфиране

Ако искате да сърфирате или вече сте пламенен почитател на това уникално забавление сърфа, тук ще намерите полезната селекция от най-подходящите брегове от цял ​​свят.

плажът Оаху

  1. Оаху

Оаху е един от хавайските острови, който всеки опитен сърфист иска да посети. Факт е, че според легендата, на този остров се заражда сърфирането като спорт. Така че мястото наистина е легендарно. И не само историята е известна с Оаху. Отличава се с известното си място (брегова линия за сърф) Pipline. Височината на вълната тук може да достигне шест метра, така че Pipline все още е място за професионални или много опитни любители на сърфа. Подходящ е за тези, които са на върха на атлетичната си форма. Това място и това преживяване ще донесе незабравими впечатления.

Плажът Блек Бийч, Калифорния

 

  1. Плажът Блек Бийч, Калифорния

Това е друго прекрасно място, на което може да тествате уменията си на напреднал сърфист. Известен със стръмните си скали, Блек Бийч е един от най-популярните за ветроходни спортове и сърфиране в Сан Диего.

За начинаещите е по-добре да избират по-спокойни места, тъй като Black е известен със стръмните си скали. Голямото предимство на сърфирането тук е фактът, че промяната в посоката на вятъра, на практика няма съществен ефект, върху качеството на вълните. Така, може да се отдадете на любимото си забавление, през целия ден. Плажът е част от Калифорния.

Самоа

 

  1. Самоа

Може да се каже, че това място се намира на края на света, но за сърфистите това е истински рай. Оптималното време, когато вълните са най-стабилни, продължава от април до октомври. Самоа винаги има отлично време, топъл тропически климат, а водещото предимство е, че всеки може да сърфира там. От начинаещ до професионалист. Височината на вълните може да варира от 150-500 метра. Така че, ако наистина искате да се научите как да сърфирате, това е едно от най-добрите места.

Крайбрежието на Кута, остров Бали

 

  1. Крайбрежието на Кута, остров Бали

Тук е истински индонезийски рай за всеки начинаещ сърфист. Тази култура е много развита на Бали и много училища предлагат услуги за обучение по сърф за туристите. Най-доброто място за учене е Spotway Spot. Той е доста безопасен, тъй като дъното му е пясъчно, а нарастващите вълни са сравнително малки. Това ще позволи на начинаещите да се отпуснат и спокойно да усъвършенстват своите умения.

Халатир на полуостров Камчатка

 

  1. Халатир на полуостров Камчатка

Намира се в Азиатската част на Русия. Предлага възможности, както за опитен сърфист, така и за начинаещ. Идеалното време за сърф в Камчатка е от май до септември. Трябва да се знае, обаче, че дори в този период, туристите трябва да са подготвени за доста трудни метеорологични условия. Сърфирането по бански костюми едва ли е уместно. На това място, температурата на водата и въздуха е доста хладна. Тъмният вулканичен пясък не е особено благоприятен за плажна почивка. Сред вълните присъстват, както високи и сложни за професионалисти, така и малки за начинаещи.

Източник на информация и снимки: flytothesky.ru