5 екстремни спорта без риск за здравето

sport

Топ екстремни спорта!

Много хора обичат различни екстремни спорта, а планината може да предложи разнообразие от такива. Ако имате любим спорт, ако искате да откриете такъв, независимо дали става дума за покоряване на върхове или спускане по скали, то добре е да знаете някои и други деликатни неща.

5 екстремни спортни дисциплини, без риск за здравето:

Предлагаме ви 5 екстремни спорта, с които може да се забавлявате без те да крият риск за здравето ви:

Ски спускане

 

Ски спускане

Правилото тук е да избирате качествена екипировка. Тя е гарант за безопасно и комфортно ски-спускане. Такъв вид спорт може да изберете, ако като ученици кросовете в зимни условия не са ви били проблем. Ски-спускането се усвоява лесно, от тези, които обичат снега, пързалянето и високата скорост. Екипировката е тежка, особено обувките, но тя и допринася за избягване на паданията. Ски-спускането помага за оформяне мускулите на корема, гърба и краката, а вятъра в планинската скорост, с която се лети вдъхва много увереност, настроение и позитивизъм.

Туризъм

Туризъм

Туристическите маршрути са идеална възможност за тренировка на дука и тялото, в случай, че не сте привърженик на екстремната скорост. С този спорт гарантирано ще си изваете задните части и ще стегнете краката. Със спусканията по склонове ще стегнете прасците, а ако ползвате щеки ще може да оформите мускулите на корема и ръцете, защото натоварването се разпределя равномерно.

Сноуборд

Сноуборд

Важно е ако сте новобранец да се учите поетапно. Подражаването на опитните сноубордисти не е най-удачен вариант. Сноуборд дъската тук е с привилегия, а сам по себе си този спорт дарява всеки с подвижност и здраве. Водещ тандем тук е синхронизирането и запазването на равновесие.

Скално катерене

Скално катерене

За скално катерене трябва да сте не само физически подготвени, но и бързи, ловки и силни. Този спорт не е сходен с алпинизма, а съвсем друг вид спорт, които налага предварителна подготовка на стена в зала. За него трябва да имате налична екипировка и оборудване. Със скално катерене се тренират мускулите на ръцете, краката, развиват се гъвкавостта и равновесието. С такава тренировка изграждате желязна воля и твърд характер.

Алпинизъм

Алпинизъм

Смятан за най-опасният планински спорт, алпинизмът е също много предпочитан. За него, освен специална екипировка са нужни още множество силови и физически упражнения, както и чувство за хумор. Алпинизмът е истинско предизвикателство пред всяка упорита и спортна натура.