5 грешки по време на интервю

интервю

5 грешки по време на интервю, кандидатстване и самата работа!

Питаш се, защо и кое може да направи лошо впечатление при интервю за кандидатстване за работа – веднага ти отговаряме, няколко грешки, които могат да се окажат дори фатални. Ето и тях:

Най-допускани грешки на интервю

Кои са най-често срещаните грешки по време на интервю и защо не ви се обаждат, научете сега …

Неспазени указания в обявата

Да подадеш документи за дадена обява за работа, когато тя вече е изтекла е най-глупавото нещо. Първо интервюто може да е минало вече и второ приемащите документите какво ще си помислят, какъв кандидат щяха да интервюират, щом не може да прочете правилно изискванията и указанията.

Правописни грешки в CV-то

Има ли смисъл да говорим, колко зле би изглеждало подобно нещо. Какво би си казал работодателя, който чете подобна кандидатура. А, как ли би се съгласил да вземе такъв човек на работа при себе си. Така, че ако искаш нещата да се получат, провери най-малко 3 пъти, преди да пратиш всичко.

Не отговаряне на изискванията

Това изискване е също толкова важно, колкото и предходните две. В случай, че нямаш документ за завършено образование или сертификат за даден език, не е фатално, но спомени в CV-то, къде си натрупала знания и опит. Този факт, може да се окаже в голям плюс за теб, при това да те изведе пред конкуренцията.

Уважение към околните

На кой ли, би му било приятно да се държат лошо с него. В природата съществува един закон, който гласи: „Не прави другиго, онова, което не искаш на теб да сторят“. Така, че като гледаш някой на криво, като се подиграваш съзнато и не, като прекъсваш другите докато говорят могат само да те поставят на несигурно място, а опасността да си следващата в списъка на нехаресвани колеги виси именно над теб. Така, че запомни, на работа не си длъжна да обичаш, но трябва да демонстрираш уважение.

Обажданията и смс-те по време на работа

Да речем, че имаш желаната работа, а това дали си от два дни на нея или два месеца не те оправдава, че постоянно си говориш по лични работи на служебния телефон. Запомни, че за мястото ти на вън има десетки, че и стотици и най-малката издънка от страна на колега може да те прати при тях, а някои от безработните на твое място. Така, че прави разликата – личните неща са си за дома, службата си е служба.

Научете и: Как да съставим отлична автобиография за работа.

Успех на всички кандидати!