4 модела на поведение у различните характери

различните характери

Съществуват много характери и дори самите ние имаме по няколко лица. С едно от тях се държим пред приятели, с друго в семейството и пред родителите с трето, на работата сме делови, а с любимия и дръзки.

4 модела на поведение у различните характери

Така в хода на промените, които постоянно ни карат да се променяме, подбрахме няколко ситуации, от които и вие може да почерпите малко инфо. Ето и тях:

Силно страстния

Харесваното в този модел характери е щедростта и лоялността. Като деца са обичали да са хвалени и егото им да е на ниво. Предизвикателствата пред, които се изправят са всичко, което може да е на техен контрол. Силната им страна е любовта към живота, а в самата любов обичат да блестят и да разперват криле, с които да летят. Добрата си форма поддържат, чрез обичта си към близките, като ги привличат към себе си и делата си.

Ангажираният, надежден и верен

Той буди всеотдайност и възхищение. Приятелите ги обичат, заради това, което са. Не обичат да се натрапват, а като малки са били много любезни. Отзовават се на всяка молба за помощ и умеят да организират всичко. Най-трудно им е да изразяват чувствата си. Силните им страни са логика, прагматичност и аналитичност. В любовта са взискателни и страстни. Обичат да са перфектни и често това ги товари. Съществуват още 17 типа мъже – кой от тях си ти?

Непрестанно еволюиращият

Тези характери се характеризират с борбеност, упоритост, сила, амбиции. Това е характерно за подобен тип хора. На тях и приятелите и колегите и семейството се възхищават. Като деца са били сложни за укротяване и възпитаване. Предизвикателствата, пред които се изправят са трудността да прощават и екстремните ситуации, в които често се впускат. Силните им страни са качества и интелигентност. В любовта такива хора са страстни. Стигат до двете крайности и или обичат истински и пламенно или мразят яростно.

Златната среда

Ако сте от този тип, вие сте идеален посредник с огромно чувство за справедливост. Не харесвате конфликтите, търсите хармонията и на всяка цена се стремите към праведното. Може някой да приеме това и за малодушие, за липса на организираност и решимост, загуба на позиция или лична такава. Реално тези хора не знаят, какво мислите и приемат поведението ви за проблемно. Такива хора най-често в детството си са били модел за подражание. Те са обичливи и внимателни и даряват ласки и внимание на околните. Тук може да разгледаш и за тези: Типажи момичета – коя си ти?

Предизвикателствата, пред които се налага да се изправят са свързани с решимост. Силните им страни са, че винаги умеят да изслушват и обичат живота. В любовта, дори са спокойни и уравновесени, а добрата си форма поддържат със самото обкръжение, което им дава енергия и позитивизъм.