4 метода да се борим с пролетната умора

битка с пролетната умора

Как да се  борим с пролетната умора

Преходният сезон е момента от годината, в който най-силно се усеща умората. Факторите това усещане да завладее и нас са редица, а за справяне с различните ситуации има природни съставки, които могат да са от голяма полза.

Предлагаме ви 4 най-често срещани момента, в които може да се справите и сами, благодарение на естествени хранителни добавки:

Когато сме изложени на стрес

Твърде много задачи в службата, а дори, когато се приберете у дома няма почивка. Чувствате се объркани, изнервени и психически изчерпани. Предлагаме ви да опитате с прием на храни богат на витамин В. Тези съставки допринасят мозъчната функция. Ако добавим и мастни киселини, ще допринесем възпроизводството на мозъчни клетки. В случай, че предстоят изпити или интервюта, може да вмъкнете в менюто храни богати на витамин Е, В6 и цинк.

Когато имунитета ни е слаб

Пролетта е сезон, който също не ни гарантира защита от вируси, а ако тъкмо сте се възстановили от зимния грип, то едва ли ще ви се иска да влезете в пролетен вирус. Подсилете организма с храни, богати на витамин А, Е, С и олигоелементи, сред които, привилегия дайте на желязо, калций фосфор. Подсилващи имуностимуланти са още желязо, цинк и мед.

Когато се чувстваме отпаднали

Липсата на витамин С води до честа сънливост и усещане за изтощение. Храни и напитки богато на витамин С, гуарана и кофеин, помагат за възстановяване на тонуса. Омега 3 и 6 ще допринесат за добрата концентрация и тонуса.

Когато тялото ни е схванато или усещаме мускулна треска

Болки в ставите, мускули и схващания, това е едно от най-неприятните усещания, но за жалост често срещано явление през този сезон у много хора. За да се справите с неразположението трябва да увеличите състава на храни богати на Омега 3, витамини А и В12. Първият тушира въздействието на свободните радикали. Вторият елемент действа на нервните връзки, а третият подсилва растежа на мускулите и намалява риска от различни заболявания.