3 съвета за избор на маратонки

избор на маратонки

Избор на маратонки за спорт – направи правилния подбор!

За да купите нови обувки ще се нуждаете от някои и друг съвет за избор на маратонки. Тогава, ние сме насреща:

Когато стъпвате в удобни обувки, това прави откриването на успех много по-лесно!

Помислете за атлетичните си обувки като за една от основите на вашето пътуване към здравословен начин на живот. Вижте космическия модел NIKE AIR MAX 720.

избор на маратонки

Ако изграждате тялото си от земята нагоре, трябва да започнете с обувките!

Така в правилния избор на маратонки, намирането може да се превърне в изцяло „правилна“ мода. Изборът на чифт маратонки, наистина трябва да е свързан с удобство, производителност и максимум защита за предотвратяване на нараняванията. Намерете правилния чифт маратонки. Вижте тези съвети:

Как да купите маратонки

маратонки за бягане

  1. Базирайте избора си на активност

Баскетболните обувки са предназначени за баскетбол. Тенис обувките са предназначени за тенис. Обувките за бягане са предназначени за бягане, а маратонките за бягане на пътека са предназначени за бягане по пътека. Има и универсални модели, подходящи за всичко NIKE REACT-TYPE GTX. Той е модел маратонки със стил, подходящи за тренировки, създадени за спортни занимания, lifestyle и за бягане.

За да улеснят действията на всеки спорт, производителите проектират обувки, за всеки отделен спорт. Така, когато има конкретна спортна обувка за дадена дейност, може да се минимизирате рисковете от нараняване.

Например, баскетболните маратонки са проектирани с плоска подметка, идеална за захващане на корта и за бързи, пъргави движения. Те имат по-голяма опора около глезените, за да помогнат за предотвратяване на навяхвания – често срещано нараняване в спорта. По същия начин, за избор на маратонки за бягане и пътека са подходящи обувките за бягане по трасе. Те са по-тежки и здрави, с по-голямо сцепление, върху ходилото и повече опора, около глезените.

Важно е, да изберете атлетична обувка въз основа на упражнението, което планирате да изпълните. Ако сте любител на фитнеса, помислете за покупка на маратонки крос-треньор, предназначен за по-голямо разнообразие от дейности. Може да ви се стори скъпо, ако разделите времето между няколко конкретни дейности (като тенис на корт, волейбол и колоездене), но е важно да инвестирате в два отделни типа маратонки. Така ще е по-малко вероятно да се нараните и може да видите цялостните подобрения в производителността.

избор на маратонки

  1. Сменете обувка въз основа на времето

Едно от най-лошите неща, които може да направите на тялото си, е да носите чифт атлетични обувки от миналия сезон. Обувките са създадени, за да осигурят опора за краката и глезените. Ако вътрешната възглавница е повредена, цялото ви тяло страда от ефектите. Всъщност, един от класическите показатели кога е време за нов избор на маратонки е, когато започнете да долавяте напрежение в долната част на тялото, придружено от болки в бедрата, коленете и таза.

В Американската академия по спортна медицина предлага следните съвети за вземане на решение кога да се сменим обувките си:

След приблизително 500 до 800 км бягане или ходене.

След около 45 до 60 часа баскетбол, аеробни танци, тенис или други подобни спортове.

Когато има забележимо износване на средната подметка – обувките изглеждат неравномерно поставени, върху равна повърхност.

Дори ако обувките не са носени редовно, сменете ги след година. Може да съществува екологично износване, дори ако не се използват. Например, обувка, оставена отвън или на слънчево място, може да започне да се разрушава.

Ако сте много активни, може да се наложи да сменяте обувките си на всеки няколко месеца. Това ще е скъпо, но поне ще ви спести разходите за медицински грижи.

избор на маратонки

  1. Определете бюджета си

Атлетичните обувки варират в цената от около 30 лв. до над 300 лв. Така вашият избор на маратонки ще варира, според джоба. Последното нещо, което искате, е да пробвате чифт в магазина, да се влюбите в модела, след което да похарчите всичко в кредитната карта.

Номерът тук е да бъдете разумни с бюджета си. Когато става въпрос за атлетични обувки, до известна степен получавате това, което плащате. Чифт обувки от 40 лева няма да ви доставят всички функции за поддръжка, които дават чифт обувки от 60 или 100 лева. Въпреки това някои проучвания показват, че обувките с най-висока цена наистина не са по-добри от по-евтините опции, предлагани от същите марки.

Определянето бюджет в диапазона от 50 до 100 лева. Това ще е разумно и може да ви осигури висококачествен чифт обувки. Пазарувайки редовно от някои магазини, може да попаднете на специални отстъпки и така да успеете да похарчите по-малко.

избор на маратонките

В заключение:

Модата не трябва да е фактор в избора на правилните атлетични обувки. Ако сте готови да купите чифт обувки в определена цветова схема, попитайте служителя на магазина дали моделът, според вашите предпочитания е наличен. Понякога магазините за маратонки, не предлагат всеки цвят, който има дадена марка. Те, обаче могат да поръчат харесвания от вас и да доставят безплатно до мястото, където пожелаете.

Грабнете от maratonki.info, своя чифт, още сега и на мига!