25 уютни европейски градове, за които повечето туристи не знаят

европейски града

Класация за топ европейски градове

В допълнение към световноизвестните курорти и популярни туристически места в света има и напълно невидими кътчета, европейски градове, които могат да очароват своите посетители. Те могат да пленят и вас и да ви оставят с не по-малко приятни впечатления.

Какви са тайните на Европа?

Кои са местата, за които малко знаят, може да се потопите с нас във възхитителна и неприбързана ваканция?

 1. Чески Крумлов, Чехия

В южната част на Бохемия дебне очарователният град Чески Крумлов. Той завладява сърцата на своите посетители с приказна атмосфера от калдъръмени пътища, мостове, които се появяват навсякъде, където погледнете … и най-хубавото е, че там няма нито един Макдоналдс! Кратко еднодневно пътуване, до това място, особено през топлия сезон, ще се превърне в приятно приключение. За пълно изживяване, си струва да се спуснете по река Вълтава.

 1. Колмар, Франция

Колмар е разположен в Елзас. Той е уникална комбинация от френска и немска архитектура, култура и дух. В действителност той е толкова колоритен, колкото може да видите на снимките. Колмар може абсолютно справедливо да бъде наречен една от тайните перли на Франция.

 1. Марсакслок, Малта

Сладък и игрив, пълен с истински малтийски дух, Марсакслок всъщност е най-важното рибарско селище в цялата страна.

 1. Халщат, Австрия

Халщат, малко живописно градче в Австрия. Той е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е признат от мнозина за най-красивото селце край езеро на света. Посещението на Халщат, през лятото или през зимата със сигурност ще накара всеки да се влюби в тихия чар и обаяние на място.

 1. Брюж, Белгия

Брюж е изключително популярен сред хората, които искат да донесат у дома прекрасни снимки на легоподобни къщи в центъра на града. Въпреки туристическото вълнение, това място остава едно от възхитителните класически кътчета на Европа.

 1. Блед, Словения

В словенския град Блед много приятни места очакват посетители, но най-забележителната атракция е известното Бледско езеро, което е едно от най-красивите водни тела на нашата планета.

 1. Бибури, Англия

Този малък град е пропит с чара на Стария свят и заслужава да бъде считан за най-очарователния град в Англия.

 1. Албарацин, Испания

Само на два часа от Валенсия и на 30 минути с влак от Теруел ще ви отведе до най-очарователното испанско село Албарасин. Това ще е пътуване, което трудно ще забравите.

Още европейски градове, които да посетите:

 1. Пучишка, Хърватия

Въпреки че Хърватия се отвори като вкусна хапка за туристите, сравнително наскоро, популярността й бързо нараства. Град Пучиша е разположен на Адриатическото крайбрежие и е особено добър за посещение. Какво е особеното в него? Виждайки с очите си красотата на тази перла на остров Брег, със сигурност ще разберете всичко.

 1. Езе, Франция

Намира се в югоизточната част на Франция, недалеч от Ница. Това е уютният град Езе – идеално място за кратка ваканция!

 1. Анеси, Франция

Анеси е построен, около замък от 14 век. Улиците му са покрити с неописуемия чар на древността, а околностите на Френските Алпи идеално допълват живописната картина на това прекрасно място.

 1. Манарола, Италия

Манарола е възхитителен малък град, разположен на брега на Италия?! Тази страна обаче е изпълнена с повече от един такъв подарък за туристите. Достатъчно е само да отделите повече време за пътуване из нея и можете да намерите цяла плеяда от подобни места.

 1. Illokkortoormiut, Гренландия

Трудно ли, ви е да прочетете името на този град на глас? Както показва практиката, това не е по-трудно от това да стигнете до него. Ще ви улесним, нарича се – Иллоккортоормиут. Достатъчен е само един полет от Исландия до брега на Гренландия, то и по право такъв има само веднъж седмично и след като достигането до Илоккортоормиут, трябва да използват услугите на хеликоптер. Това възхитително място си заслужава усилията!

 1. Рейн, Норвегия

Малкото рибарско селце Рейне е невероятно живописно! Ако си представим, че едно изображение може да замени хиляда думи, то само снимка на това място изразява двойно повече.

 1. Мостар, Босна и Херцеговина

Хубавият Мостар по някаква причина несправедливо получава по-малко заслужено туристическо внимание. За тези, които имат късмета да бъдат там, ще оценят целия чар на това място. За тях, то ще е неочаквана и приятна находка. Между другото, когато посещавате Мостар, трябва да обърнете внимание на близкия град Blagai, който също е в състояние да осигури на своите посетители много приятни преживявания.

 1. Оденсе, Дания

Въпреки че е трети по големина град в Дания, Оденсе притежава истински чар като малкия град. Такъв е доста трудно да се намери другаде в страната. Истинско съкровище!

Внимание заслужават и тези европейски градове

 1. Фрайбург, Германия

Фрайбург е град с почти хилядолетна история, разположен в югозападната част на Германия. Той е дом на, около 230 хиляди души.

 1. Гьореме, Турция

Този невероятен древен град е построен от римляните, които буквално са го издълбали от скалите.

 1. Гент, Белгия

Носейки титлата на Фландрия наслада заедно с град Брюж, Гент е също толкова очарователен, макар и малко по-малко известен. Чарът на този град обаче е драстично различен от този на по-популярния му съсед.

 1. Любляна, Словения

Столицата на Словения, Любляна е един от градовете, които все още не са „изпитани“ от туристите. Като място от централно значение, Любляна запазва част от очарованието на малък европейски град.

 1. Торун, Полша

За тези, които искат да се отдалечат малко от туристическата суматоха на популярните Краков и Варшава, препоръчваме да посетите тихия Торун. Той е разположен в северната част на Полша и завладяващ със своя неусложнен, но духовен комфорт.

 1. Ротенбург об дер Таубер, Германия

Знаете ли с какво е свързан този град? Уолт Дисни използва образите на Ротенберг, за да създаде своята карикатура на „Пинокио“.

 1. Ароза, Швейцария

Сравнително малък град в швейцарските Алпи. Той е любима дестинация за членовете на английското кралско семейство. Ето, защо щом Arosa е достатъчно добра за тях, със сигурност ще се хареса и на обикновените туристи.

 1. Берген, Норвегия

Разположен на западния бряг на Норвегия, Берген е основан, около 1070 година. Очарователен с гледката на своите уж къщички за играчки, този град е обичан от норвежци и туристи от различни страни.

 1. Лийвънуърт, Вашингтон, САЩ

Разбира се, Leavenworth изобщо не се намира в Европа, но за да поддържаме перфектния баланс, решихме да увенчаем нашата селекция с този град. Въпреки факта, че този град се намира в САЩ, той е построен по модел на баварско село и има европейски дух, необичаен за американския континент. За тези, които искат да се насладят на класическата европейска атмосфера дори в САЩ, град Leavenworth неочаквано предоставя такава възможност.

Ако вече сте избрали дестинацията, вижте и с какво да пътувате по време на ваканция.