12 практични прически за спорт

прически

Със сигурност и на вас се е случвало, когато тръгнете към фитнес залата да ви се иска да нямате коса, вместо, да се чудите как да я приберете, че да не пречи

Има много други ситуации, в които изборът на практична прическа и познанията ни в тази насока са крайно наложощи.

Предлагаме ви в две поредни теми практични прически за всеки спорт:

Пилатес

Когато напрягате мускулатурата си и се стремите да изпълните поредното сложно завъртане, последното, което желаете е косата ви да създава спънки. Ето защо специалистите препоръчват косата да се сплете в хлабава плитка. Така едновременно ще поддържате красотата на външността си и ще сте освободена от всякакви грижи по нея.

Спининг

При колоездене най-добрият начин да изглеждате и да се чувствате добре, в хармония с дългите коси е като ги вдигнете на висок, спортен кон и поставите лента около челото. По този начин ще избегнете прекалено потене и замърсяване, както на лицето, така и на косите ви.

Йога

Колкото и спокойно, медитиращо и не динамично занимание предопределя редица фактори за цялостното отпускане на духа и тялото. Ето, защо е добре да съберете косите си в свободна и едра плитка, която да прикачите за скалпа на главата с фиби. Прическата изглежда сложна и наподобява цяло изкуство, но реално изпълнението е само в няколко стъпки.

Бягане

Сутрешното тичане на открито в парка, предопределя и добрата визия на всяка дама. Ето, защо трябва грижовно да се погрижите за косите си, дори в тази спортна форма. Хванете косата на ниска опашка и я пристегнете с нежен ластик. Така ще запазите чара и женствеността си, без дългата коса да ви запарва или да пречи.

Аеробика

Скачане, сложни серии упражнения, деликатни увъртания, всичко това е свързано с женската гимнастика. Специалистите съветват по време на аеробика да вдигнете високо косите като конска опашка и да поставите лента около челото, за да не пречи бритонът, в случаи, че имате такъв.

Туризъм и разходки

Такива моменти може да си позволите и по-свободен стил на прическа. Вържете косата на кок или опашка в едната страна на главата. Може опашката да е ниско долу на тила или на нивото на ушите. С такава прическа ще се чувствате добре и няма да се налага да се съобразявате с това дали се налага да вървите по равен участък или скалист терен.

Фитнес

Дори да са бавни движенията и да налагат натоварвания на определени част от тялото като бедра, корем, прасци, дупе, то не бива да си позволявате косата да пречи на изпълнението. Още повече, че ако имате дълги, къдрави и гъсти коси, те могат да запарват и дразнят кожата ви. Погрижете се нежно за тях, като ги приберете в едър и свободен кок високо на тила или на самия скалп. За повече чар в залата може да пуснете тук там някоя небрежна къдрица да пада около лицето ви.

Кикбокс

На ринга или в дуел с крушата, определено ви е нужно нещо действително добро и практично. Фризьорите препоръчват прическа „Рибена кост“ плитка, която започва от самия скали и завършва във върха на косата. Определено тази прическа не се прави лесно и ако сами не се справяте помолете някоя жена да ви помогне. Опашката на плитката може да пуснете и около едното рамо, в случаи, че косата е достатъчно дълга.

Танци

Коя дама не ги обожава, а когато имате чаровна и небрежна плитка на главата, то те ще са повече от приятни изживяване. Направете едра плитка, която да се спуска към едното рамо. Не пристягайте кичурите, докато сплитате. Оставете косата да е леко прибрана, а не създаваща дискомфорт на скалпа на главата.

„Тежка артилерия“

За тежките спортове като вдигане на гирички или тежести се изисква по-мъжка визия, за по-голямо удобство. И все пак не е нужно да се разделяте с красивата дълга коса, само защото обичате тези занимания. Предлагаме ви да сплетете косите на две плитки, а при специалист може да направите очарователна прическа, която да минава с плитка около цялото лице, красиво да се извайва зад ушите и нежно да се спуска по раменете. Тази прическа е практична, защото може да я носите цял месец, без да се налага всеки път на ново да я правите.

Плуване

Повечето дами бика предпочели шапчицата за плуване, вместо смело да се хвърлят в басейна. И все пак, с или без шапка за плуване, косата ви трябва да е добре прибрана. За целта навийте от двете страни краищата, подгънете ги към средата на главата и завийте в кок.

Силата на обученията

Ако вие сте треньор по някакъв спорт, то трябва да имате безупречна визия, за да давате добър пример и на учениците си. Ето, защо тази прическа може да е вашето амплоа, с което да ги впечатлите. 1. Разделете косата в хоризонтално положение на три секции, всяка секция направете на опашка. Трябва да има един раздел в горната, средната и задната част на врата. 2. На следващо място, завийте плитка към всеки раздел надолу до краищата. Закрепете с ластичка, колкото е нужно. 3. Увийте всеки сплетен кичур около основата на ластика, използвайте ластик за закрепване. 4. Закрепете за устойчивост с лак за коса, по желание.