10 храни при бременност, които трябва да избягвате

храни при бременност

Има позволени и забранени храни при бременност

Някои от тези храни при бременност могат да се окажат пагубни за вашето неродено дете. Всяка майка е добре да знае, че съществуват специфични храни, които наистина трябва да избягва, докато е бременна.

В резултат на тази важна причина, решихме да създадем списък с 10 храни, които да избягвате по време на бременност. Може тук да разберете и коя е подходящата за вас диета за бременни:

Сирене Фета

Това меко сирене е едно от най-добрите. Може да се добавя към салати, тестени изделия, сандвичи и др. За съжаление може да навреди и на вашето мъниче.

Най-популярната болест, свързана с фета сирене, се нарича листериоза. Ако се разболеете от листериоза по време на бременност, има шанс за спонтанен аборт.

Риба, която съдържа живак

Въпреки че отравянето с живак, причинено от консумацията на твърде много риба, е рядкост, то застрашава повече бременните жени. Така, докато износвате бебето си, най-добре избягвайте консумацията на рибата тон и скумрия.

Кофеин

Точното количество кофеин, което можете да пиете по време на бременност, всъщност не е определено универсално. Съществуват много противоречия. И все пак, широко прието е схващането, че определено трябва да ограничите приема на напитки с кофеин или изобщо да ги избягвате.

Изкуствени подсладители

Все повече хора заместват изкуствените подсладители със захар, но се оказва, че това е не само вредно за здравето, но и вредно за здравето на нероденото дете в утробата на майка си.

Месни деликатеси

Напоследък се поставя въпросът за безопасността на деликатесните меса за бременни жени. Истината е, че трябва да се избягват преработените месни деликатеси от бъдещите майки.

Сурови яйца

Това е друг вид храна, която трябва да избягвате по време на бременност. Суровите яйца, крият риск от развитие на салмонела.

Черен дроб

Черният дроб съдържа много витамин А. Ако бъде консумиран прекалено много витамин А – то по време на бременност може да причини проблеми. Важно е преди това да се направи консултация с лекар и да се определи какво количество е безопасно за бременната жена.

Суши

Суши определено заслужава място в нашия списък с хранителни стоки. И все пак, докато сушито е безопасно за всички останали, то за бременната суровата риба може да е вредна. Все пак тя съдържа вредни бактерии, повече отколкото варената риба. И това може да има ужасни последици над детето в утробата.

Алкохол

Консумацията му по време на бременност носи сериозни потенциални проблеми за майката и бъдещото дете. Спонтанен аборт, мъртво раждане и необичайно развитие на мозъка на бебето могат да са само малка част от резултатите, след консумацията на алкохол по време на бременност.

Сода и близалки

Всъщност не е препоръчително да се консумират всички храни, които имат ярки цветове. И това включва дъвки, таблетки за смучене и глазурата на торта. Реално, много багрила съдържат голям брой химикали, чийто ефект, върху бременните жени, в никакъв случай не е положителен.