10 функционални решения за малки кухни

малки кухни

10 функционални решения за малки кухни

Не всеки от нас може да се похвали с просторна кухня, малки кухни има във всеки 3-ти дом… Всеки иска да създаде кулинарни шедьоври и да помести всички кухненски прибори. Ето защо, ние от evro5.com, открихме за вас 10 персонализирани решения, които ще направят пространството по-функционално, а кухнята няма да изглежда твърде малка и претрупана

10 функционални решения за малки кухни

В тази статия ще намерите:

Системи за съхранение на кухня;

Тайните за плотове;

Идеи как това да се реализира.

  1. Ъглова „килерче“

Може да ви се стори странно да организирате килер в кухнята, особено в малка кухня. Няма да повярвате, че това е много практично решение за съхранение. Пространството в ъгъла обикновено изчезва напразно и ако поставите не твърде дълбок ъглов шкаф с височина от пода до тавана, той ще заеме празно пространство и ще замени цялата килерче.

Евро5 предлага изгодни цени за изхвърляне на стари мебели и отпадъци.

  1. Нестандартни приспособления

Всички много добре знаем, че кухненските комплекти са прави, ъглови и U-образни. Но какво може да кажете за нестандартните добавки с нестандартна форма? Кой от тях не е толкова важен, важно е той да използва пространството възможно най-много. Например триъгълен комплект. Не заема много място, но позволява да спечелите достатъчно работно пространство.

10 функционални решения за малки кухни

  1. Разтегателна маса

Прибираща се маса в малки кухни е истински подарък. Работният плот, който се простира, когато трябва да приготвите нещо, се плъзга обратно в кухнята. Така ще може да използвате плъзгащата се повърхност като зона за хранене. Във всеки случай жилищното пространство е спестено, а кухнята изглежда по-просторна и красива.

  1. Прибиращи се рафтове

Друг елемент от кухнята са прибиращите се механизми. Такива ергономични части могат да се скрият в стена или ниша и в случай на добро обслужване. Отоплителните уреди не могат да работят в шкафа, затова удължавате рафта по време на работа. Всичко е гениално просто!

10 функционални решения за малки кухни

  1. Тесен гардероб

С помощта на тесни шкафове и калъфи може да използвате пропуските между мебелите за повече съвместимост. Най-често, дори не се замисляме, колко пространство изчезва, например между стената и хладилника. Но там, може да организирате много функционална система за съхранение на чинии или заготовки за зимата.

  1. Бар

Сега барът броячът може да се види в много малки апартаменти. „И ненапразно“, казваме ви! Той е не само стилен елемент от интериора, но и невероятно практична замяна на обикновената трапезна маса. Освен това под лентата може успешно да организирате система за съхранение.

10 функционални решения за малки кухни

  1. Места с чекмеджета

Милионна идея за малки кухни. В края на краищата тя веднага отговаря на два въпроса: къде да разположи гостите и къде да съхранява нещата? Освен това изглежда много модерно и създава домашна атмосфера в духа на американската мечта. Седалките могат да се направят по-удобни с помощта на килими и възглавници, а под седалките ще има просторни чекмеджета за консерви, ястия или дори зеленчуци.

  1. Прибираща се дъска за рязане

Идеята е същата като при издърпваща се маса, само реализирана още по-изискана. Използвате дъска за рязане и отпадъците веднага отиват в контейнер за боклук, също прибиращ се механизъм. Спестява място в кухнята, спестява време за готвене и последващо почистване.

10 функционални решения за малки кухни
  1. Кухненски остров

Ако все още смятате, че кухненският остров е подходящ за просторни кухни, тогава бързаме да разсеем това убеждение. Компактният остров е отлично решение за тези, чиято кухня не може да се похвали с допълнителни квадратни метра. Само помислете, защото това е работна повърхност, система за съхранение и зона за хранене. И на острова можете да поставите плот и други вградени уреди.

  1. Долни шкафчета

Възможно е да се организира съхранение в мазето на кухненските шкафове. Чекмеджетата не само ще са цялостна система за съхранение, но и ще предпазят пространството под слушалката от отломки и случайни ядки от елда.

Надяваме се, че тези съвети да ви помогнат да направите вашата компактна кухня по-практична и просторна! За цялостното разчистване ще се погрижат екипите на EVRO5.COM.