10 факта, които не знаете за Дисниленд

Disneyland

10 факта, които не знаехте за Дисниленд

Когато мечтата на Уолт Дисни се сбъдна и през 1955 г. Дисниленд отваря вратите си.

Оттогава Дисниленд се превърна в най-популярният тематичен парк. Дълго време той пазел много неща в тайна. През годините, обаче много от тези тайни излезли на яве. Ето десет от тези завладяващи факти за едно от най-забавните места на земното кълбо…

Disneyland

  1. Котките преследват мишките през нощта

Единствената мишка, която наистина е добре посрещната в Дисниленд е Мики. Истинските изобщо не са толерирани. За да поддържа популацията на гризачите под контрол, паркът използвал услуги с бездомни котки, които патрулирали района.

  1. Причината Disney да има баскетболно игрище

Вероятно сте чували, че в Дисниленд има баскетболно игрище, което служителите могат да използват по време на почивки. Но според легендата за тази конструкция има напълно практическа причина. Дисни добавя този проект по време на изграждането на парка, за да заобиколи местните строителни разпоредби.

Дисниленд

  1. Сградите не са толкова големи, колкото изглеждат

Ограниченията в строителството на Дисниленд са тежки. За да заобикалят тези ограничения и да направят сградите визуално по-големи, дизайнерите използвали невярна перспектива. Ако погледнете внимателно сградите, може да забележите, че горните етажи са изградени в различен мащаб от първия етаж. Замъкът на Спящата красавица всъщност е само на 23 метра.

  1. Защо никога не виждате как Мики Маус отива на работа

По-скоро това би разрушило илюзията за децата, ако видят Мики Маус да бърза да работи. Така инженерите от Дисниленд построили лабиринт от тунели под парка. По този начин, служителите могат лесно да се движат из цялата му територия, без публична видимост. Тунелите се използват и за доставка на стоки до различни търговски обекти в парка.

  1. Disneyland Park не плаща за Кока-Кола

Слухът гласи, че Дисниленд не плаща нищо за литрите Coca-Cola, нито за пуканките. Орвил Реденбахер, пуканки и продавачът на Кока-Кола, се радват да доставят безплатно храни и напитки на Дисниленд.

  1. Музиката свири постоянно

Музиката, която чувате по возилата и в целия парк, работи денонощно.

  1. Човешка пепел

Въпреки факта, че Дисни забранил практиката за разпръскване на човешки прах в парка, хората все още го правят тайно.

  1. Може да платите във всяка валута

DisneylandPark приема всякаква валута при заплащане на стоки и услуги. И все пак, повечето хора плащат в щатски долари.

 

  1. Миризмите в Disneyland

Дисниленд атакува вашето обоняние, както и вашето зрение и усещане за звук. Ако тръгнете по Майн Стрийт, получавате полъх на ванилия. Миризмата се изпомпва от скрити дупки по улицата.

  1. В Дисни има само едно място, където може да си купите алкохол

Единственото място, където може да се насладите на алкохолна напитка в Дисниленд е изключителният клуб 33.