10 психологически трилъра с двусмислен завършек

психологически филми

Топ психологически трилъра с двусмислен завършек

Човешката психика е изпълнена с много тайни, които не могат да бъдат описани или познати по отношение на логиката и разума, те са в редица психологически трилъра…

Това е объркващ лабиринт от страсти, комплекси, страхове и демонично образувание, което живее вътре във всеки от нас. То е зад фасадата на усмихнат човек и трогателно, уязвимо вътрешно дете.

Изследването над скритата страна на нашето подсъзнание, се решава, не само от професионални психолози, но и от създателите на филми. Тези, които създават психологически трилъри.

В тези филми всичко е загадъчно, понякога нелогично и понякога неясно, как ще завърши сюжетът. Ако вие, също сте загрижени за тъмните тайни, които се крият в дълбините на човешката личност, предлагаме ви да гледате филмите по тази тема.

Психологически трилъри

Под прикритие на нощта

  1. Под прикритие на нощта

Действието на филма се развива в две равнини. В едната, успешната собственичка на галерията Сюзън, докато чете роман, изпратен от бившия й любовник Едуард, преосмисля живота си. А в другия, героят на този роман се бори със своите вътрешни демони, след жестокото убийство на дъщеря и съпругата му в задкулисията на Тексас. Наред с това е напълно невъзможно да се разбере, къде свършва една реалност и започва друга.

Психологически трилъри

  1. Водачът

Героят Кристиан Бейл Тревър страда от сериозно разстройство на съня. Освен това границата, между реалността и дрямката продължава от около година и е придружена от странни видения, които не позволяват на героя да ги разграничи от реалния свят. Един ден ще дойде моментът, когато тези светове ще се слеят заедно.

Психологически трилъри

  1. Убийството на свещения елен

Подобно на много психологически трилъри, този символичен филм е изпълнен със зловещо и философско значение. И така, премереният живот на семейството на сърдечния хирург Стивън Мърфи е нарушен от нахлуването на малкия син на неговия починал на операционната маса пациент. Той изисква от лекаря кърваво възмездие за смъртта на баща си.

Психологически трилъри

  1. Mulholland Drive – Мълхоланд Драйв

Странната среща на актрисата Бети и тъмнокосата красавица, изгубила паметта си, с името Рита от рекламен плакат. Тя се потопява, в объркания и сюрреалистичния свят на търсене на собствените си същности и отваря завесата на другата тайна мистерия на Бети.

Психологически трилъри

  1. Илюзията за полет

Кайли Прат, след смъртта на съпруга си изпраща шестгодишната си дъщеря Джулия на пътуването. В самолета момичето изведнъж изчезва. Освен това се оказва, че никой досега не е виждал дете на борда с Кайли.

Психологически трилъри

  1. Защитник на дявола

Много психологически трилъри, включват елементи от детективски истории. Този филм не е изключение. Така младият адвокат успешно оправдава натрапчивите престъпници. Освен това талантът му не остава незабелязан и той е поканен да работи за странния и властен собственик на адвокатска кантора. Но това изкушаващо предложение ще бъде последвано от чудовищни ​​промени в проспериращия му живот.

Психологически трилъри

  1. Лабиринт на Фавна

Тук главната актриса се казва Офелия. Майка й е бременна с второто си дете. Действието се развива в Испания през 1944 година. Така тя се чувства загубена и самотна, докато не намери изоставена пещера, водеща в мистериозен лабиринт.

  1. Замяна

Филмът се развива, през 20-те години на ХХ век. Героинята се обажда в полицията с изявление за изчезването на детето. Намереното момче не е това, което изчезва. Въпреки, че всички се опитват да убедят скърбящата майка в обратното.

Психологически трилъри

  1. Коматоза

Петима любопитни млади хора са обсебени от идеята да разберат, какво се случва с душата и ума на човек, след смъртта му. Затова се съгласяват на зловещ експеримент с изкуствено потапяне в състояние на клинична смърт. Ще успеят ли да намерят изход?

Психологически трилъри

  1. Боен клуб

Срещата с харизматичен търговец на сапуни и философ на непълно работно време Тайлър Дардън е рецептата за скуката, която главният герой търси. Наред с това, те стават най-добри приятели и организират подземен боен клуб, в който биенето до смърт се счита за най-високото проявление на блаженство. В действителност, всичко това не е, което е изглеждало в началото.