10 причини да правите по-често секс

секс

Топ причини да правите по-често секс

Правенето на секс е не само чудесен начин да имате силна връзка, но е начин да поддържате себе си и партньора си здрави.

Повечето от вас биха се съгласили, че сексът е страхотно средство за облекчаване на стреса и може да ви освободи от оковите на стресиращия живот. Прочетете, ако ви интересува 10 страхотни ползи за здравето, свързани със секса.

  1. Сексът ви помага да спите по-добре

Сънят след правене на любов ще е много по-спокоен. Един добър нощен сън ще ви накара да се чувствате освежени и здрави. По време на секс се освобождава един от химикалите за облекчаване на стреса, окситоцинът.

  1. Сексът изгаря калории

Сексът е чудесна форма на упражнения и помага за изгарянето на тези упорити калории. Изследванията показват, че редовното правене на секс е толкова добро, колкото посещението на фитнес. Включва движение на мускулите на ханша, краката, ръцете, раменете и долната част на корема, което е равно на обща тренировка на тялото. Сексът е добър начин за отслабване

  1. Сексът укрепва имунната система

Правенето на любов веднъж или два пъти седмично повишава нивата на антитела, наречени имуноглобулини. Последните могат да увеличат защитата, срещу настинки и други инфекции с 30%.

  1. Сексът поддържа младостта

Няма съмнение, че активният сексуален живот кара двойките да живеят щастливо и дълъг живот. Изследванията показват, че редовното правене на любов кара хората да изглеждат по-млади.

  1. Сексът помага за облекчаване на стреса

Според изследователи в Шотландия, най-големите ползи за здравето, свързани със секса, са по-ниското кръвно налягане и цялостното намаляване на стреса. Те проучиха 24 жени и 22 мъже, които записаха информация за тяхната сексуална активност. Изследователите са установили, че сексът помага за облекчаване на стреса.

  1. Сексът помага за подобряване на плодовитостта

Честият секс регулира менструалния цикъл, улеснявайки зачеването. Това е добре за всички, които планират скоро да станат майки.

  1. Сексът помага в борбата с болестите

Правенето на любов помага в борбата с много заболявания, както при мъжете, така и при жените. Ще бъдете изненадани да научите, че сексът намалява риска от настинки, сърдечни заболявания и дори рак.

  1. Сексът помага за намаляване на болката

Сексът е добро естествено средство за облекчаване на болката. Проучванията показват, че с увеличаване на хормоните на окситоцин ендорфините се увеличават и болката намалява. Доказано е, че мигрената и хроничната болка в гърба се облекчават от тези невероятни природни лечители.

  1. Сексът помага на жените да бъдат по-красиви

По време на правенето на любов жените произвеждат хормона естроген в значителни количества. Тези хормони могат да направят кожата на жените по-гладка и блестяща коса. Потта, генерирана по време на секс, може да отпуши порите и да изсветли кожата.

  1. Сексът ви прави щастливи

Ако сте доволни, бъдете сигурни, че нищо друго не може да оспори вашето здраве. Сексът лесно може да ви повдигне настроението и да ви направи по-щастливи.