10 пречки за интимност

интимност

Как да елиминираме пречките за интимност

Според сексолозите на всяка двойка се е случвало да преживее интимност на фиаско в леглото и това не е никак странно или срамно.

Добре е, обаче да сме на ясно с причината и да елиминираме повторната им поява. Ето и една част от съветите им, на които е добре да обърнем внимание:

Възпитание

Често възпитанието, наказанията и строгият морал в семейството е пречка и за жената с вече създадено семейство и отгледани деца да се отпусне в леглото и да се наслаждава пълноценно. Специалистите съветват да бъдат оставени всякакви натрапчиво внедрени разбирания за секса и да се погледне на него като на красиво и естествено нещо.

Нередовен полов живот

Липсата на полов живот ви натоварва, изнервя и докарва до все по-редки оргазми. Това специалистите обясняват като „пренавиване“, а в момента на интимност превъзбудата е така голяма, че оргазмът остава на заден план или въобще няма изглед за появата му. Редовният полов живот и физическата близост дават възможност на двамата партньори да се наслаждават пълноценно на връзката си.

Разминаванията

Уви не винаги двойката е на едно мнение и на една вълна. Случва се вие да имате желание, а той не или обратното. За да се стигне до едновременно удоволствие е важна нагласата. Ето, защо добър вариант е допълнителната игра, симулацията и т.н. Понякога излизане от графика може да донесе неочаквано положителни резултати. Знаете ли, за върховата точка при жената?

Противозачатъчните

Някои видове оказват понижаване в апетита за секс. Това често се упоменава като страничен ефект на самата листовка. И все пак ако смятате, че дават такъв резултат над либидото ви, то консултирайте се с лекаря, за да изпише други.

Неприятните мисли

Притеснения от всякакво естество като ниско самочувствие, грижи за предстоящи неща или опасения да не ви чуят съседите могат да елиминират оргазма. Изключете по възможност всичко, което ви кара да сте неспокойни и мислете единствено за това, което правите в момента и човека, с когото сте. Само така ще изживеете най-страстната и щура забавна част.

Стряскащата обстановка

Светлината, огледалата, спалните чаршафи, всичко това и още могат напълно да убият искрицата пламък. Съветът е да поговорите с партньора и да изгладите факторите провокиращи дискомфорт и нежелание.

Дискомфорт в дрехите

Тесните дънки, стягащото бельо, високите токчета могат да нарушат кръвообращението и това да намали желанието за секс. Липсата на кръвоснабдяване в таза е основна пречка за ограничаване на оргазма. Специалистите съветват да се носят удобни дрехи, да се практикува колоездене, йога, бели денс и други. Всичко това ще подобри разнасянето на кръвта до всичко органи в тялото.

Смесени удоволствия

Много хора обичат да се почерпят обилно и едва тогава да си легнат с любимия в леглото. Уви точно в такъв момент желанието напълно се е изпарило, а на негово място нахлува сънят. Обилната храна и алкохола провокират кръвта да се изтегли от половите органи и да се насочи към храносмилателната система, където да спомогне функциите на стомаха. Специалистите съветват да не прекалявате с храната и напитките, ако планувате да имате интимност точно тази нощ.