10 ползи на сок от червена боровинка

сок от червени боровинки

Чували ли, сте за 10-те ползи на сок от червена боровинка

Червена боровинка има в гората. Тя е с кръгли червени плодчета, които имат леко горчив и кисел вкус.

Червените боровинки са пълни с антиоксиданти, витамини и други важни здравословни хранителни вещества.

червена боровинка

Ползите от сок на червена боровинка са невероятни. Те са богато съкровище от витамини С, К, В6 и Е заедно с калций, магнезий, желязо, манган и калий. Съществуват поне 10 невероятни ползи от сока на червена боровинка, научете за тях тук:

  1. Бори се с тумори

Най-лесният и успешен начин за борба с отоците е със сок от червена боровинка. Тези малки плодове съдържат антиоксиданти, наречени полифеноли. Те могат да помогнат за спиране на растежа и разпространението на канцерогени.

  1. Сок от червена боровинка при затлъстяване

Пресният сок от червена боровинка съдържа органични киселини, които влияят върху мастните натрупвания в тялото ни.

  1. Пептична язва

Богатите на флавоноиди храни като боровинки могат да помогнат за облекчаване на стомашни разстройства и стомашни язви.

сок от червена боровинка

  1. Предотвратява рак

Сокът от червена боровинка съдържа проантоцианидини. Той е един от мощните антиоксиданти, които извличат вредните свободни радикали на кислород от клетките. Този сок съдържа антиканцерогенни компоненти, които инхибират растежа на раковите клетки.

  1. Сърдечно-съдово здраве

За да намалим риска от сърдечни заболявания, трябва да се грижим за диетата си. Тогава е добре да включваме в нея здравословни плодови сокове като сок от червена боровинка. Наличието на флавоноиди в боровинките има антиоксидантни свойства, които намаляват риска от атеросклероза.

  1. Камъни в бъбреците

Камъните в бъбреците се появяват, когато тези органи не са в състояние да обработват ефективно токсините. Поради камъни в бъбреците човек изпитва силна болка и също се сблъсква със запушване на потока урина. Има много видове камъни в бъбреците, нека обсъдим два от тях. Калциевият фосфат и струвитовите камъни са свързани с инфекции на пикочните пътища. Той съдържа бактерии, които отделят специален вид ензим, който помага при производството на камъни в бъбреците.

Как можем да спрем тези бактерии?

Можем да го спрем, като направим урината кисела и за това е най-добре да пием сок от боровинки.

Природата е дарила боровинките със завишена киселинността в човешката урина.

сок от боровинки

  1. Здрави кости

Сокът от червена боровинка съдържа калций и витамин К, който е друг основен витамин за здрави кости. Витамин К помага за задържане на калций и придава на костите висока еластичност, което предотвратява загубата на костна плътност.

  1. Свежо лице

Сокът от червени боровинки, благоприятства за кожата. Той е най-добрият избор поради киселинното си съдържание. Този плод ще помогне да се отървете от всички масла по кожата и да отпуши порите. Сокът от червена боровинка е обогатен с витамин С, който придава на кожата свеж вид.

  1. Сексуално здраве

Червените боровинки са обогатени с много витамини и минерали, които са от съществено значение за сексуалното здраве. Така също подпомагат нормалното функциониране на половите жлези.

  1. Повишават имунитета

За силна и здрава имунна система витамин С също е един от най-добрите антиоксиданти. Ефективните антибактериални свойства на боровинките ще помогнат в борбата с инфекциите.

Добавяйки този вълшебен сок към вашата диета, може да се възползвате от наличието на фитохимикали в него. Последните са от съществено значение за силната имунна система.