10 неща, които са по-мръсни от тоалетната чиния

пъти по-мръсни от вашата тоалетна

Знаете ли, че в ежедневието ви, има поне 10 неща, които са в пъти по-мръсни от вашата тоалетна?

Знаете ли, че в ежедневието ви има поне 10 неща, които са в пъти по-мръсни от вашата тоалетна?

Микробите са навсякъде и има милиони от тях. Микробите са навсякъде и това, което докосвате, което ядете, дори, което смятате за чисто, но уви. Понякога, дори могат да ви убият …

Когато се споменават микроби, повечето хора се сещат за тоалетни веднага, но всъщност тоалетни и баните, не са най-лошите места за скриване на ужасните микроби.

пъти по-мръсни от вашата тоалетна

Ето десет невероятни места, които съдържат повече микроби, отколкото дори може да си представите:

  1. Менюто в ресторанта

Притеснявате се за хигиената в кухнята на ресторанта, но какво ще кажете за менюто?! В края на краищата менюто преминава, през стотици чифтове ръце. Много от тях са мазни и покрити с останки от чужда храна. Менюто на ресторанта е идеалното място за размножаване на микроби.

  1. Дръжки на вратите

Не всички хора си мият често дръжките на вратите, а на обществени места дръжките са мястото, което непрекъснато се хваща от ръцете на хора с различни навици и порядки.

  1. Дъски за рязане

Дъските за рязане са друга известна опасност за здравето, която трябва да се поддържа чиста.

  1. Компютърни клавиатури

Компютърните клавиатури имат малки кътчета и пукнатини. По тях се събира мазнина, мръсотия от ръцете, заедно с потта от дланите и дори капчици след кихане. Всичко това се натрупва, между клавишите. Така че дори да почистите клавиатурата си, няма да се отървете от всичката мръсотия. Като цяло се смята, че повече микроби се размножават по компютърната клавиатура, отколкото в тоалетната.

  1. Колички за пазаруване

Не само количките за пазаруване минават, през куп ръце всеки ден. По тях се отлагат и капки кръв от лошо опаковано сурово месо.

  1. Бутони на асансьора

Те имат 40 пъти повече бактерии от тоалетната. 1-н от 10 бутона съдържа бактерии, които причиняват грип или синузит. Така че, когато настъпи сезонът на грипа, опитайте се да натиснете бутоните с лакът или да увиете пръста си в кърпичка и след това да натиснете.

  1. Волан на автомобила

Ето още едно изненадващо огнище на микробна активност. Става дума за воланът на автомобил. Всички скачаме в колите си, носейки микроби по ръцете си. Но кой избърсва волана си с мокри кърпи? Известно е, че среднио ползваният волан съдържа, около 700 бактерии на 6 сантиметра.

  1. Мобилен телефон

Мобилният телефон е едно от най-добрите места за микроби. Всички копчета и места са многократно докосвани, а наред с това бива поставян до ухото, устата и косата, по които се събират най-много микроби.

  1. Банкомати

Кой би си помислил, че тези малки бутони на банкомат могат да бъдат толкова вредни за вашето здраве, колкото истинският банков баланс. Всеки бутон е дом на приблизително 1000 микроба.

  1. Дистанционно управление в хотела

Помните ли микробите по компютърните клавиатури? Е, дистанционните в хотела са още по-лоши от тях! Помислете за стотиците хора, които не си мият ръцете, прелиствайки каналите, оставяйки микроби и мръсотия.