10 най-цветни градове в света

най-цветни градове в света

Някои съвременни градове в света са доста скучни и безхарактерни, отчасти благодарение на сивата бетонна „джунгла“ на сградите. Все пак туристите, все още имат избор!

Разгледайте този списък и планирайте пътуване до едно от тези цветни, жизнени и весели места, които не могат да ви омръзнат и обезкуражат!

  1. Стокхолм, Швеция

най-цветни градове в света

пъстър град

Cosmopolitan Stockholm, разположен на 14 острова по брега на Балтийско море, е много интересен за пътешествениците. Това е колоритен град, в който ще намерите средновековни замъци, датиращи от 13 век. Зашеметяваща архитектура, дворци, исторически сгради и приказни замъци, сред езерата. Шведската столица определено е една от най-чаровните и цветни в света.

  1. Лима, Перу

най-цветни градове в света

Лима е невероятен град за посещение. Това е място, което може да се изследва целогодишно. Там постоянно се случва нещо: фестивали, паради, тържества, панаири. Плюс това, жизнените местни пазари, на които може да получите много впечатления и да си купите сувенири.

  1. Вилемстад, Нидерландски Антили

Вилемстад, Нидерландски Антили

Зашеметяваща колониална архитектура и сгради в холандски стил. Така изглеждат улиците и бреговата ивица на южното крайбрежие на Кюрасао в Карибите. Вилемстад, столицата на Кюрасао, е разделен на две части от дълбок, но тесен канал на залива Санта Ана. Западната част на града се нарича Отробанда, а източната – Пунда.

  1. Гуанахуато, Мексико

Гуанахуато, Мексико

Може би, това все още е най-колоритният град в света. И в него живеят много легенди и митове, разбира се, за радостта и скръбта, любовта и омразата. Гуанахуато също е домакин на много популярни международни фестивали и други културни събития.

  1. Валпараисо, Чили

Валпараисо, Чили

Историческият, колоритен и великолепен пристанищен град Валпараисо може да се похвали с много катедрали, музеи, стари колониални сгради и малки църкви. Не забравяйте да посетите Военноморския музей на града, който показва историята му и тази на цялата държава.

  1. Утрехт, Холандия

Утрехт, Холандия

Утрехт, четвъртият по големина град в Холандия, е невероятен и жизнен! Какво може да видите в него? Впечатляващи музеи, исторически обекти, прекрасни дворове, театри, улични магазини, уютни кафенета и страхотни ресторанти.

  1. Сейнт Джонс, Нюфаундленд, Канада

Сейнт Джонс, Нюфаундленд, Канада

Сейнт Джонс е очарователната столица на Нюфаундленд и един от най-старите градове в Северна Америка. Първите заселници са тук още от началото на XV век. Сега градът се гордее със зашеметяваща архитектура, ярки цветове на къщи и невероятно красиви улици.

  1. Манарола, Италия

Манарола, Италия

Това е мъничко рибарско градче от XII век, но няма съмнение, че може да се припише и на един от най-оживените градове в света. Намира се в природния резерват Чинк Тере на италианската Ривиера, точно на крайбрежните скали с изглед към морето. Manarola е голямо разнообразие от цветни къщи, които изглеждат невероятно!

  1. Вроцлав, Полша

Вроцлав, Полша

Вроцлав е един от най-сладките градове в Полша с около 130 моста. Той е столицата на Силезия и привлича туристи от цял ​​свят. Има много първокласни ресторанти, улични кафенета, ароматни пекарни и прекрасни магазини – да не говорим за древните исторически забележителности.

  1. Патая, Тайланд

Патая, Тайланд

Разположен на източното крайбрежие на залива на Тайланд (Сиам) в Патая ежегодно привлича милиони туристи. Цветните хотели и сгради правят Патая един от най-очарователните и цветни градове в света! Ако искате спокойна семейна ваканция, тогава отидете на плаж Джомтиен. Той е различен от другите претъпкани и шумни плажове в Патая с много водни дейности.