10 малко известни държави, които трябва да посетите

известни държави

Всички са чували за държави като Франция, Англия и Съединените щати. Но всъщност днес има 196 страни в света, за които, вероятно никога не сте чували. Да не говорим за посещение на такива.

Някои от тези страни са труднодостъпни, а някои от тях нямат туристическа индустрия, но това прави посещаването им още по-очарователно.

Нека разгледаме десетте малко известни държави, които си струва да посетите.

  1. Буркина Фасо

Буркина Фасо е малка, крайградска страна в Западна Африка. Тя е едно от скритите съкровища на континента. Тук няма да намерите хиляди туристи и търговски центрове, но ще се срещнете с най-приятелските хора на планетата. Буркина Фасо е бедна страна, но с много горда нация. Ако искате да видите част от Африка, която не е била заловен от големи корпорации и чуждестранни туристи, отидете в Буркина Фасо.

  1. Тувалу

Тувалу е един от полинезийските острови, които са под реална заплаха от пълно изчезване. Това е в резултат на нарастващите морски нива, причинени от глобалното затопляне. Островите се намират на половината път между Австралия и Хавай и наистина са красиви. Най-високата точка на островите е само на 5 метра над морското равнище, така че не очаквайте планински пейзажи!

  1. Лихтенщайн

Лихтенщайн се намира между Швейцария и Австрия, а преди това е член на Федерацията на Германия. Ако искате да се измъкнете от утъпкания път за сноуборд и ски, посетете Лихтенщайн през зимните месеци.

В списъкът ни с 10 малко известни държави, които да посетите се отнасят още:

  1. Боливия

Боливия е държава, която често е засенчен от по-известните и големи съседки Бразилия, Чили, Аржентина и Перу. Докато сте там, може да посетите най-голямото солено езеро в света, най-високото плавателно езеро в света и да преминете към невероятните дебри на Амазонка.

  1. Намибия

С население от само 2,1 милиона души, Намибия е една от най-малко гъсто населените страни в света, с невероятна природа.

  1. Вануату

Не са много местата, където може да се потопите в подводните кораби и коралови рифове, девствени плажове и да видите активните вулкани. Вануату се намира във Южния Пасифик.

Сред малко известните държави за интересни екскурсии се отнасят и:

  1. Майот

Остров Майот се намира в Индийския океан край бреговете на Югоизточна Африка и е толкова непознат, че дори туристическите водачи нямат пълно ръководство за този остров. Белите пясъчни плажове, плуването сред костенурки и маймуните за хранене са само някои от нещата, които този райски остров може да предложи.

  1. Андора

Андора е мини-държава, разположена между Испания и Франция, в планините Пиренеи. Тя е предпочитано място за ски. Също така е чудесно място за разходки в подножието, където може да ходите часове, да се любувате на красивата природа и никога да не срещнете друг човек.

  1. Бруней

Бруней е една от най-богатите и най-проспериращи страни в света. Страната се нарича „Ислямски Дисниленд“. Тя е същинско богатството за жителите и султана. Благодарение на богатите запаси от нефт и газ, Бруней е едно от първите места в Азия по отношение стандарта на живот.

  1. Таджикистан

В средата на Афганистан, Китай, Узбекистан и Киргизстан се намира Таджикистан. Той е място за приключенските туристи. Местните хора там са много гостоприемни. Въпреки, че в Таджикистан няма модерни туристически удобства, ще бъдете възнаградени с един от най-впечатляващите планински пейзажи в света.

Приятни пътешествия и останете винаги щастливи!