Що е то феминизъм

феминизъм

Какво не знаем за феминистките в XXI-ви век?

Докато терминът Феминизъм и феминистките претендират да защитава интересите на жените, то други го отхвърлят. И така се получава един порочен кръг, в които дори съвременният и интелигентен човек може да се обърка.

Съществуват различни фракции на феминисткото движение. Те са в пъти маргинализирани или направо атакуваха определени групи.

Що е то феминизъм?

Някои са на мнение, че се кръстосват расови закони на полове, други оспорват тази позиция. И днес, сексуалното насилие на белите мъже, срещу чернокожи жени в националния разговора е обсъждана тема по целия свят. Вижте тук за: Фригидност и хиперсексуалност.

Феминистките са остро критикувани за приоритизиране на интересите на бели жени от средната класа. Така например, писателка Алис Уокър въвежда термина „womanism “ като феминистка теория. Тя е предназначена да представляват начините, по които феминистки от цвят живеят, в пресечните точки на сексизма и расизма.

Кои са феминиските на XXI-ви век?

През 1969 г. Националната организация на жените, начело с президента на организацията Бети Фриидан обсъди въпроса за лесбийките. Това включва всички, които инфилтрират женското движение. Това го маргинализира от основните политически дискусии. Странни жени и техните съюзници, разделени на разстояние да агитират правата на жените, независимо от сексуалната ориентация.

С тези действия, много радикални привърженички на днешния феминизъм, продължават да прегръщат идеята „жени-раждат-жени“. Те се разграничат от транссексуалните жени, които смятат, че трябва да се изключва от женските пространства. Някои жени, тогава, дават гласовете си под надслов „феминистка“ настрана, не от незнание, а от опит.

Феминистка идентичност

Феминистките идентичности изглежда се променя, макар и в интернет, където всеки може да получи кредит. Жените на възраст между 18 и 29 години са групата, която най-вероятно се самоопределя като феминистки. Те са също групата, които се появиха на възраст с достъп до Интернет.

Онлайн пространства предлагат безкраен поток от информация, с идеи, както добри, така и лоши широко разпространени схващания и разбирания по различните теми. Това е прави нещата почти невъзможни за политика, проблеми на жените и дори мода онлайн.

За разлика от втората вълна феминистки, които се струпват в друга част и се насочват към теми като „съзнание за повишаване на“ сесии. На тези места бяха обсъдени въпроси за сексизъм.

Всичко това допринася за повишена информираността не само на това, което феминизма е, но как женствеността и сексизма са с различен поглед над жените от различен произход.

Това дава права на жените от цял свят, вместо само да разговарят със съседката да поставят болните си теми в Интернет. Така достигнат до всяка точка на света. Тези връзки, както и разбирането насърчават и правят феминизъм сила за мощен активизъм.