Фригидност и хиперсексуалност

фригидност и хиперсексуалност

Що е то фригидност, а хиперсексуалност?

Оказва се, че колкото и опит да имаме в интимните отношения, колкото и минали и настоящи връзки, да са в списъка ни със завоевания, винаги има една част от сексуалността, за която нямаме отговори – фригидност е една от тях. По мнението на психолози и аналитици, сексолози зад човешките взаимоотношения и конкретно интимността стои самата тя – Нашата психика.

Да поговорим за фригидност и хиперсексуалност

Фригидността и хипересксуалността се определят като вид нарушение в организма на човек и по-конкретно у жените, а различните доктори поставят различни тези. За едните лекуващи, те са провокирани от вътрешни промени и хормони, а за други психологичната настройка, произхождаща от други фактори. Ето, какво казват и специалистите:

Мнения на ендокринолог и гинеколог

Сексуалното разстройство може да е в резултат на нарушена ендокринна функция.

Фригидност, се появява при дефицит на естроген!

Във вторият случай, липсата на желание за секс, често се появява след раждането, поради болезненост от разкъсвания и травми. Вагинизмът или конвунсното съкращение, което може се провокира от ниски нива на естрогени, които водят до сухотата. В по-редки случаи, увеличената сексуалност е обусловена от наличие на туморни образувания, в резултат засилена хормонална функция и прекомерни производства на мъжки полови хормони. Това също бива разглеждано от докторите като сексуална дисфункция, поради усилено полово влечение.

Лечение на фригидността:

За лечение на фригидността се ползват хормонални препарати, ако тя е в резултат на гинекологичен проблем. Приемът им тушира фригидността и намалява опасенията за нежелана бременност. Съществува обаче и обратен ефект, а той се нарича хиперсексуалност. Смята се също за отклонение.

Причините за нея са в нервна система и в резултат на неоткрити, сложни процеси, протичащи в главният мозък. Тези хормони са определящи за желанието и сексуалността.

Хиперсексуалност може да се забележи при жени с отлични репродуктивни органи!

В сексопатологията, този проблем свързан с хиперсексуалността бива наричан още „нимфомания“. Често повишеното либидо у жените води също до толкова много дискомфорт и физически страдания.

Лечение на хиперсексуалността:

За лечението на нимфомания е нужна намесата на психиатър сексолог, както и помощта и откриването й от лекар гинеколог ендокринолог. Повишеното либидо е проблем, които засяга жените в различна възраст и налага лечение, след правилното му диагностициране.

Мнение на психотерапефт

Според психотерапевтите промените в сексуалността у жените в резултат на множество фактори. Така например те се проявяват в резултат промени във възрастта, соматини заболявания, стрес и други емоционални преживявания, психически травми и др. Винаги трябва да се търси решение на проблема, независимо от причината за дискомфорт.

Научете още 7 секси проблеми, които имат само жените.