Упражнения срещу целулит на ръцете

упражнения за ръцете

Нокаутирай целулита на ръцете сега!

Не са малко онези дами, които имат толкова много целулит по ръцете, колкото и по краката. Този факт може да рефлектира значително над самочувствието, а неоформените мускули на подмишницата и създаденият ефект на „прилеп“ са направо смазващи за красотата.

Предлагаме ти 5 упражнения, срещу целулит по ръцете

Нека не забравяме и факта, че ръцете са онази част от тялото ни, която най-често е изложена на показ. У жената, генетично е заложено предразположението за складиране на по-големи количества мазнини.

Така появилият се целулит по ръцете може да придобие не само по-големи размери, но и с напредване във възрастта да наложи ограничения в избора на дрехи.

Не чакай този момент. Вземи мерки сега!

Неравната, портокалова и провиснала кожа не е болка за умиране. Медицина, козметика и фитнес манията могат да са ни от полза, за да се преборим с него.

Упражненията, съчетани с масаж и козметика имат забележителен ефект:

  1. Може да тичате или да карате колело, но за ръцете никога не сте опитвали някакъв вид упражнения. Сега е момента да започнете по малко с някои от тях. Плуването по гръб и стил крокодил са добро начало за всяка дама.
  2. В случаи, че обичате „джогинг“, то може да грабнете по една гиричка в ръка от 1,5 кг. и да ги размахвате напред-назад.
  3. Ако искате изцяло да се съсредоточите над упражнения за целулит, то добър вариант са дамските лицеви опори. На пода (може върху малка пътечка) да наколеничете. Стъпалата вплетете един в друг, в областта на глезена, а дланите поставете на пода на разстояние както са раменете. Присвийте лакти и отпускайте бавни тялото, като гръбнака да запази права линия, задръжте, когато сте на педя разстояние от пода с брадичката. Върнете в изходна позиция. Това упражнение се повтаря 5-10 пъти по три серии в началото, след време сериите се увеличават.
  4. От легнала поза по гръб, разперете ръцете в страни и задръжте по една гиричка от 1,5-2 кг. в китка. Съберете ръцете на нивото на главата, като не свивате в лактите. Следва разперване и ново свиване. Това се повтаря в три серии от 5-10 пъти.
  5. Добър подход е и опората върху трицепсите. Тази гимнастика тонизира отпусната кожата от вътрешната страна на ръцете и спомага за премахване на целулита. За целта в седнала поза на стол, хванете ръбовете на седалката, като дланите сочат пода. Опънете краката напред и залепете стъпала в пода. Със задържане на ръцете изпънете тялото напред и нагоре, задръжте. Повторете 10-20 пъти в 3 серии. Резултатите са видими с по-чести повторения на сериите и упражненията.