Украса на къщата за Коледа – в последния момент

Украсяване на къщата за Коледа

Украса на къщата за Коледа може да бъде направена и в последния момент. Не се тревожете, ако още не сте се стегнали за Коледа подобаващо. Украсяването на къщата за Коледа може да стане и в последните мигове.

По Коледа, както и по Нова година, всички – и деца, и възрастни – чакат чудеса. И това е чудесно, защото това, което очаквате, се сбъдва. Не пренебрегвайте самото украсяването на дома ви по Коледа, то ще ви помогне да укрепите вярата си в чудесата. Украсявайки къща или апартамент за Коледа, ще се потопите в атмосферата на предстоящия празник.

Как да украсим дома си за Коледа

Има няколко правилни трика, които ще ви помогнат да постигнете желания – празничен – ефект. Ето и тях за бърза, икономична и стилна коледна украса:

Коледен венец

Иглолистният венец е талисман, той символизира богатството и семейното щастие. Тази наистина коледна украса може да окачите на вратите на вход или в самия интериор. Венецът над вратата е покана за гостите да влязат във вашия дом. Може, също така да закачите един или повече венци по стените.

Още украса на къщата за Коледа

Купете готов венец или направете такъв от вечнозелено дърво. На пазара за коледни елхи също може да откриете, както готови варианти, така и клонки. Решете в какъв цвят ще бъде изпълнен вашият венец (в сребро или злато), плюс един основен цвят трябва да се използва, освен зеления. В центъра на венеца трябва да има основният елемент. Тук може да поставите камбана, лъч или звезда и допълнителна украса, подобна на тази за коледно дърво. Лесно може да фиксирате с тиксо, кламер или спойваща смес, която да не се набива на очи.

Украсяване на коледното дърво

В днешно време е модерно да се украсяват коледни елхи със старинни играчки и елементи от библейски символи. Ангели, сърца, лули, топки, бонбони, ядки, плодове. С тях тематичната елха ще е бързо и икономично готова!

Коледна кошница

Ако не сте поставили коледно дърво, но искате да усетите празничното вълшебно настроение, тогава можете да направите коледна кошница. Това се прави много просто. За целта напълнете плетената кошница с плодове, ядки, свежи цветя и клонки от иглолистни дървета. От горе може да напръскате със спрей „снега“.

Трептящи празнични светлини

Гирляндите, които блестят с милиони светлини са задължителни към вашата украса на къщата за Коледа. Украсете с тях не само дървото, но и цялата къща (или поне стаята).

Естествени цветя

Те са друг задължителен елемент за коледната украса на дома. Бъдете креативни и използвайте коледна звезда, имел, хаутерия, скиммия, лаврово дърво, както и яркочервени хризантеми и рози като декорация.

Плетени чорапи за подаръци

Тази функция, широко използвана на Запад, ще добави оригиналност. Малките деца ще са особено щастливи: получавайки изненада от такъв чорап. Те ще се чувстват като героите на любимите си приказки.

Щом вече сте готови с украсата на къщата за Коледа, вижте и: Как са се появили Коледа и Нова година.