Топ-10 идеи за творчество

ideas for creativity

Най-добрите идеи за творчество са тук!

Отминаха дните, когато беше необходимо да завършите художествено училище, за да рисувате добре, или музикално училище, за да свирите на китара и това да е форма на творчество…

Днес възприемаме творчеството като отдушник, част от ежедневието, начин да изхвърлим емоциите си и да сбъднем мечтите си. Изобилието от съвременна литература и сайтове, посветени на тази тема, ви позволява да изберете перфектния урок за всеки.

  1. Zentangle

Тази техника на рисуване напомня на моделите, които рисувахме в скучните уроци в училище. Днес техниката zentangle помага за освобождаване от стреса и отпускане, след натоварен ден.

  1. Квилинг

Създаването на обемни или плоски композиции от хартия, усукана в спирала, набира все по-голяма популярност.

  1. Антистрес оцветяващи страници за възрастни

Вместо сладки анимационни герои, тези книги показват градове, животни, мандали, сложни циклични модели, рисунки в техниката на Zentangle.

  1. Плетене

Доброто старо плетиво отново процъфтява. Ще създадете не само красиви, но и практични неща за ежедневна употреба или продажба.

  1. Изработване на колажи

Този вид творчески израз е много популярен от средата на 20-ти век, сред художници и дизайнери. Той е подходящ за тези, които не обичат да рисуват.

  1. Моделиране

Изработването на продукти от евтина, лесна за ползване полимерна глина може да се превърне във ваш бизнес. Дрънкулки, фигурки, магнити за хладилник може да направи всеки.

  1. Творчески дневници (Sketchbooks)

Чудесен начин за тези, които искат да се отърват от страха на празния лист. Листове от тетрадка могат да бъдат оцветени, нарисувани с линии или шарки, да се напише стих, есе, да се добави рисунка или апликация.

  1. Шиене на кукли

Такива могат да са направени в стил тилда, като се използват папие-маше, панти или техниката на сплъстяване.

  1. Кулинарна резба

Създаването на истински шедьоври от зеленчуци и плодове ще се хареса на тези, които обичат да готвят и да посрещат гости.

  1. Скициране

Създаването на рисунки по тази техника не предполага необходимост от познаване на основите на академичното рисуване.

Сами виждате, че идеите за творчество са толкова много, колкото и не сте предполагали. Винаги може да се спрете на тези от тях, които най-много ви се отдават.