Топ съвети за лесен избор на часовник

лесен избор на часовник

Правилният избор на часовник

Стилната визия с избор на часовник за ръката, скъп автомобил и отлично подбрана компания, не е останала само в миналото!

Може би си мислите, че днес, когато всеки има мобилен телефон, часовникът изостава на заден план. Това обаче не е така. Популярността на стилните маркови часовници не губи афинитет, пред почитателите на маркови, дизайнерски, оригинални и луксозни часовници.

Брандовите часовници се носят от популярни актьори като Джеймс Бонд, кралски особи и лица, познати ни от големия екран на Холивуд.

  • Наред факта, че часовникът е стилен и красив аксесоар, той има неоспоримо предимство – винаги да се носи на ръката!

Заблуда е, че часовниците, особено механичните, не са най-евтините. Има множество имитации на луксозни часовници, които реално копират даден бранд.

За да си гарантирате индивидуалност, стил и класа, обаче трябва да изберете онлайн магазин www.timebox.bg.

Полезни съвети за избор на часовник за китката:

Съвет 1. Избор на часовник за дами и господа

Първите часовници се появяват през XVI век. По онова време, те били носени предимно от дамите. Това било така, само защото часовникът изглеждал много луксозно като бижу, върху крехките женски китки.

Минало време, повече от век, преди мъжете да оценят: удобството на ръчните часовници, пред джобните устройства.

Днес в съвременната мода има унисекс модели. Много дизайнерски предложения ще откриете и сред маркови часовници от Timebox.bg.

Такива, отговарят на двата пола, но традицията в разделянето им, на мъжки и дамски се е запазила и досега.

Специалистите смятат, че: Избор на часовник за слаба жена с тънки китки и голям циферблат с широка каишка, изглеждат тромав. По сходен начин, те намират съчетанието, между елегантна тясна гривна, носена върху мъжка китка. Ето, защо, когато избирате ръчен часовник, не забравяйте да пробвате или да се интересувате от размерите, както на каишка, така и на циферблат.

Съвет 2. Избор на часовник межу кварц и механичен

Първият и най-важен въпрос, който трябва да зададете на специалист от магазин за часовници Timebox.bg, е: „Какъв е механизмът на ръчния часовник?”

Тук, няма да обърнем внимание на часовника с електронен циферблат, но разглеждаме два основни типа: механичен и кварцов. Основната разлика е, че се използват като източник на енергия. В кварцовия часовник, това е батерия, в механичната – спирална пружина. Разбира се, тези и други видове, имат своите плюсове и минуси, въпреки че за неопитното око ще е трудно да разграничи.

Съветите на професионални часовникари са: При избор на часовник механичен, трябва да се обърне внимание на наличието на автоматично навиване. Това намалява точността, но и в случая е по-трудно да се поправи. Като цяло, при правилно боравене с механичните часовници, такива могат да издържат толкова дълго, че да станат семейно наследство.

Съвет 3. Избор на часовник – гривна или каишка

Преди да направите своя избор на дизайнерски часовници, помислете каква „рамка“ искате да носите на ръката си. Разбира се, гривните, изработени от метал, особено ценни такива, изглеждат по-престижни, но при тях не може да говорим за дълготрайност. На по-късен етап, най-често такива се заменят с каишки от различни материали: кожа, пластмаса, силикон. Ако последните две са по-подходящи за младите хора, тогава кожената каишка е класика. Тя присъства в изработката на много оригинални часовници. Такива може да разгледате и поръчате на сред богатата гама от дизайнерски часовници от Timebox.bg.

Съвети на специалистите:

При избора на кожена каишка, трябва да помним, че кожата, като всички естествени материали е подложена на влиянието от околната среда. Такава не бива да се намокря и трябва да се спазва определена хигиена в грижата за нея. Дори и при всички предпазни мерки, кожената каишка ще трябва да се сменя за всяка година-две.

Ако избирате, между каишка и гривна, помислете колко често ще носите часовника? Металната гривна може да тежи повече от 100 грама, а когато вземете предвид теглото на изпълнението, китката може да се чувства натоварена. Ако сте се спрели на избора на каишката, не забравяйте, че при подмяната трябва да вземете предвид ширината. Ако не може да намерите точно същата, изберете тази, което е по-широка с максимум 1 мм. По-тясна не си струва да се купува. В противен случай, часовникът може да виси на ръката.

Съвет 4. При избор на часовник, обърнете внимание на функционалността

Първо трябва да определите кои функции в часовника са жизненоважни за Вас. Помислете, имате ли нужда от календар, подсветка или будилник?

При механичен часовник една от необходимите функции е индикаторът за резервна мощност. Той показва, колко време остава, преди часовникът да спре и кога трябва да се включи отново. Като цяло часовниците, най-често се избират от естеството на хобито или професията.

Пътниците винаги гледат, дали има индикатор за световно време. Последният позволява да превключите към времето на други часови зони. Спортистите предпочитат хронографи, т.е. часовник с хронометър, а бизнесмените питат за „вечния календар“.

Съвет 5. Изберете добро стъкло, когато правите избор на часовник

Стъклото на циферблата, играе ролята на „броня“ за часовника. Има три вида най-популярни стъкла: пластмаса (плексиглас), минерално стъкло и изкуствен сапфир.

Сапфиреното стъкло се приема за най-високо качество и съответно е най-скъпо. Такова е почти невъзможно да се счупи и е трудно да се замъгли;

Минералното стъкло, което още се нарича изкуствен кристал, е най-често използваният материал. То е с по-ниско качество и издръжливост от сапфира. Параметрите му са значително по-добри от тези на пластмасата. Лесно е да се замени при нужда, следователно търсенето на часовници с такъв „екран“ е голямо.

Пластмасата е най-евтиният материал. Има си своите предимства. Например, трудно е да се счупи. Поради това, плексигласът, често се избира от деца и спортисти.

Съвет 6. Избор на часовник – водоустойчив и брой атмосфери

Днес почти всеки часовник е създаван със защита от влага. Разликата обаче е в степента на налягане. Ето, защо, ако купувате „водоустойчиви“ маркови часовници, попитайте на колко атмосфери издържат. Минималната степен на защита от вода, включва случайно проникване на влага (например дъжд или вода при миене на ръцете). Максимумът може да издържи на гмуркане на по-голяма дълбочина, макар че това се случва за не повече от два часа.

Съвет 7. Каквото харесваме, това избираме!

  • Часовникът е аксесоар, който ще радва окото и ще предизвика чувство на гордост у притежателя си.

Това, обаче само в само в случай, когато се харесва на собственика. Ако си падате по класически часовници или дизайнерски часовници, насочете се в конкретиката. Не е нужно да слушате околните, които казват да изберете, точно тази или онази марка.

И все пак, ако самите вие сте запленени от марките, тези са едни от класиките в жанра: Emporio Armani, Michael Kors, Hugo Boss, Diesel, Daniel Wellington, Skagen, Fossil, Tommy Hilfiger, Casio.

Най-важното, което трябва да помните е, че всяка покупка, трябва да носи удоволствие и да провокира желанието да не се разделяте с нея.

  • Външният вид е първото нещо, на което човек обръща внимание при избора на часовник!

Често дизайнът на часовника се превръща в решаващ критерий за покупката. Ако клиентът се грижи за стила. Той винаги ще има полезен аксесоар, който се вписва в конкретен образ. Ето защо, често се купуват по няколко модела, за да се комбинират с различни дрехи.

Вече сте готови да направите своя избор на часовник и модел, който да ви направи уникални!

Приятно пазаруване!