Най-добрият подарък за първи рожден ден

подарък за рожден ден

Кой е най-добър подарък за първи рожден ден?

Първият рожден ден е важен момент от живота на всеки човек, затова и внимателно трябва да се помисли за подарък за първи рожден ден.

Няма значение, дали става въпрос за собственото ви съкровище или за детето на любимата ви приятелка, за вашия племенник или внучка.

Датата е сериозна и дори рожденикът да не я помни, дадените му дарове остават за цял живот. Понякога, те са като орисия или предвещание на съдбата. Ето, защо е така важно да обърнете внимание, когато избирате подарък за първи рожден ден!

Искате да е нещо необичайно, запомнящо се и полезно? Помислете, тогава за този повод. В магазините изобилства от какво ли не идеи. Богатият спектър от предложения може да обърка всеки.

И така решихме да поговорим за това, как да зарадваме едногодишния рожденик и неговите родители за деня. Изберете по вкус и финансови възможности!

Топ идеи за най-добър подарък за първи рожден ден

Какъв е животът ни? Игра?!

Без играчки, разбира се, не може да се направи. Какво обичат едногодишните деца?

Детски колички като подарък за първи рожден ден

На тази възраст обикновено са подходящи различни детски колички. Те помагат за поддържане баланса и в същото време помагат за достигане на нови хоризонти. По-добре е да изберете бебешка количка, която да радва, както мама и татко, така и бебешока.

Детска лятна колички пък е подходяща, както за новия сезон и топлото време, така и за детето, което може би вече е в следващият етап – здраво стъпило на крака. Страхотен вариант за детска количка може да бъде дори количката за кукла или любимият мечок.

Време е за ролеви игри, изберете подходящ подарък за първи рожден ден

Първите комплекти за ролеви игри също са полезни. Това може да е кукленска посуда или мебели или гараж за целия арсенал колички.

За едногодишен строител ще е полезен и обикновен конструктор с най-едрите части. Такива може да са големи пластмасови или дървени кубчета. Прекрасно е, ако са ярки и цветни, още по-добре – ако комплектът включва различни фигури: призма, конус, топки, кутии. Пластмасата може да се мие, има леко заоблени ръбове и са по-леки от дървените кубчета. С тях, обаче детето няма да може да построи много висока кула, защото самата пластмаса не е много стабилна, поради лекото си тегло и форма. Можете да се спрете на конструктори „Lego“ или „Megabloks“. Само не забравяйте да проверите в магазина, за каква възраст е предназначен подаръка, който избирате. За разлика от кубичните сгради, структурите на Lego или Megablocks са много по-стабилни.

Образователни игри за подарък за първи рожден ден

Обърнете внимание на облицовъчните рамки. Такива може да са набор от геометрични фигури или някаква тематична линия (домашни и диви животни, транспорт, град и т.н.).

Музикалните играчки, без значение дали става дума за акордеон, пиано, синтезатор и пр., важно е те да са с различни клавиши. И това не е само забавление. Детето на тази възраст се научава да корелира причината и следствието. Какво ще се случи, ако натиснете този червен бутон? Такива играчки тренират подвижността, което е много важно за развитието на речта.

Кои не харесва скривалищата

Страхотен подарък може да бъде детската палатка. Възможно е да се построи истинска къща в нея. Децата в най-ранна детска възраст се радват да пълзят в такива малки пространства, а от всякъде да има меки стени и врати. В детската палатка, малките могат да съхраняват любими играчки. През лятото палатката може да бъде поставена в двора на лятната вила. Недостатъкът е, че такъв подарък ще заема много място и няма да е подходящ за малък апартамент.

Книги – най-ценният подарък за първи рожден ден

Още една от категориите вечните ценности. Изборът на книга за малкото е много отговорен въпрос. С настоящото богатство от асортимент, винаги може да намерите това, от което се нуждаете. Тук обаче има клопки. Опитайте се да изберете книги с висококачествени и плътни картонени страници, за предпочитане ламинирани, защото бебетата със сигурност ще искат да опитат подобна красота със зъбките.

Желателно е първата книжка да е добре илюстрирана и в нея да се разказват забавни и весели истории с кратки фрази.

Какво ще кажете за подарък за първи рожден ден и той да е свързан със спорт?

Помислете за първия велосипед. Тук предпочитаното превозното средство е с три точила. Такова ще е стабилно, а управлението, задължително трябва да е със здрава дръжка за мама.

Надуваем басейн също може да бъде чудесен подарък. Размерът, цветът и конфигурацията могат да бъдат всякакви.

За създателите – изберете подарък за първи рожден ден

Ако подаръкът за първи рожден ден трябва да е за дете с творческия процес ще ви трябва голямо разнообразие от материали. Това не е трудно. На пазара днес се предлагат добри бои за пръсти, които не са токсични, лесно се отмиват от кожата и дрехите и се предлагат в ярки цветове.

Малчуганите обичат пастели – акварелни пастели и маслени пастели. Има и специални пастели за рисуване във ваната. Те правят водата по-ярки, а това определено ще зарадва малкия художник. Психолозите твърдят, че най-малките художници най-много обичат да творят „в голям мащаб“.

Подарък за първи рожден ден за спомен

На първата годишнина искам да дам нещо значимо! Ако и вие смятате така, то добре е да помните, че сега бебето, няма да оцени такъв подарък, няма как да си играе с него и най-вероятно ще се окаже не особено привлекателно за вкуса му. Но, много вероятно е след време, вашият подарък да се превърне в истинско семеен наследство. Затова подаръкът за първия рожден ден може да бъде:

Сребърна лъжица;

Оригинални чинии (например комплект чинии и чаша);

Красива рамка или голям албум за снимки, направени в стилен „детски“ дизайн;

Камера или цифрова камера, която ви помага да запазите прекрасни моменти завинаги;

Гоблен портрет, посветен на бебето;

Дърво, засадено в чест на рожденика.

подарък за рожден ден

Какви подаръци за първи рожден ден да не правите:

Меки играчки, особено големи – със сигурност през последната година любящите роднини и приятели вече са успели да затрупат малките с тях. Когато има твърде много меки играчки, те се превръщат в допълнителен източник на прах.

Памперси – за новороденото е типично носенето на памперси, но не е най-чудесен подарък за първата годишнина. Дори е доста прозаично. Наред с това, след една година, много деца започват да свикват с гърнето и подаръкът може да не е от значение.

Шоколад, сладкиши, торти – много вероятно е бебето да поиска да ги опита. Например, изненадата от огромна торта за първия рожден ден. Помнете обаче, тази възраст крие голям риск от множество алергични реакции.

Надяваме се, тази статия да ви е била полезна и от нея да сте почерпили достатъчно свежи идеи. Ако все пак не сте се спрели на нещо, конкретно, винаги може да посетите бебета.net и да научите повече за това, което харесват бебетата.