Техники за щастие

Техники за щастие

Техники за щастие – личностно или споделено!

Кое е онова, към, което всеки от нас се стреми през целия жизнен път, а реално винаги убягва?! Кое е онова, което пожелаваме за всеки празник, а забързани в ежедневието забравяме да търсим.

Щастие, разбира се и то рядко може да бъде купено с пари. Тук не говорим за материалните неща, които карат хората да се чувстват стабилни, на положение и със самочувствие, а онази доза усмивка, мил жест, блага дума, които могат да ни накарат да полетим от радост.

Съществуват множество техники за щастие, които всеки в живота се е научил да практикува, за да бъде по малко щастлив, но не са и малко нещата в живота, които бързо убиват истинското щастие и ни накарат да се чувстваме нещастни.

Сега може би много от вас биха си помислили, че Закон за Щастие не съществува, но нашата цел е да ви убедим, че всеки може да бъде истински щастлив и да се радва, стига да умее да приложи конкретната техника на щастие.

Ето и някои от най-ефективните техники за постигане на личностно щастие:

Миналото си е минало

Каквото и да е миналото ви, не се упреквайте за него. Оставете назад лошите спомени, живейте в настоящето и гледайте в бъдещето;

Бъдете отговорни за личния си живот

Свободата е щастие, а вие може да си я позволите. Не допускайте околните да ви диктуват ваши решения и подходи. Поемете отговорност сами и бъдете щастливи от резултата, защото ще е изцяло заслужен.

Обърнете внимание на контактите

Тук ще спомена една стара мъдрост, на неизвестен автор, а тя гласи: „Да живееш в истинско щастие, означава да откриваш приятели по пътя към него“. Отношенията между хората носят голяма доза от истинското щастие на човек.

Намерете нови интереси

Страстта към хоби, любимо занимание, носи най-голямо удовлетворение за човек. Намерете своята нова страст и се отдайте на предстоящите мигове щастие.

Работете над характера си

Характерът е част от личното щастие на човек. Когато сте искрени пред себе си и околните, ще сте спокойни, а в това се таи и голяма част от личното щастие.

Бъдете себе си!

Намерете себе си. Човек може да е доволен, само тогава, когато прави нещата присърце и по свое му.

Живейте с лична цел

Намерете и следвайте вашата лична цел в живота. Открийте това, което ви кара да сте щастливи и го следвайте безпрекословно.

Ценете това, което сте постигнали

Щастието не идва при хората, които не могат да го оценят. Много пъти, за да оценим нещо в живота първо го губим. Едва, когато си го върнем, осъзнаваме, колко щастливи сме били.

Мислете позитивно

Още един неизвестен автор, някога е казал: „Не място или състояние могат да ни направят нещастни или щастливи. На това е способна само личността“.

Работете с творчество и любов

Личното щастие е плод на постигнати и желани резултати. Творческите умения са част от тях. Затова работете с отдаденост, талант и най-вече любов;

Научете сте да сте доволни

Мисълта на Джеймс Опенхайм, американски писател, ще намери най-точно място тук, а тя гласи:

„Глупавият човек се стреми към някакво далечно щастие, а мъдрият го гради около себе си“.

Израствайте непрестанно

Човек е създаден, за да еволюира, когато спре на едно място, започва обратен процес и той губи личното щастие. Не спирайте да израствате, само така ще сте доволни от себе си и света около вас;

Укротете амбициите

Там, където свършва амбицията, започва истинското щастие!

Когато човек вечно преследва дадена фикс идея, той невинаги е щастлив, защото се упреква за непостигнатото. Спрете се и започнете да живеете, радвайки се всеки ден на живота.

Открийте таланта си

Първо човек, трябва да открие това, в което е най-добър, след това да го усъвършенства, а едва тогава ще изпита удоволствие от него.

Не правете нелепи грешки

Дребните неща в ежедневието са като малки камъчета по пътя ни. Те често обръщат колата. Не позволявайте тези дребни неща да отнемат истинското ви лично щастие.

Носете щастие на околните

Американският мислител Ралф Уолдо Емерсън казва:

„Щастието е като парфюм – не може да го впръскате към другите, без да не капне и върху вас“.

Доставяйки малък подарък, казвайки мила дума, погалвайки някого нежно и вие изпитвате щастие, без да го осъзнавате.

Бъдете състрадателни

Състраданието е смятано за най-висша форма на себеотдаване. Ето, защо ако искате да сте щастливи наистина практикувайте състрадание.

Със сигурност всеки е чувал или познава още много техники, които да го карат да се чувства щастлив.

Една от най-великите машини за щастие е любовта!

Любов към децата, любов към човека до нас, любов към родители, любов към работа и всичко, което ни заобикаля. Не е лъжа и твърдението, че всичко, което правим, трябва да е опипрено с щипка от тази „Любов“. По този начин може би всеки от нас ще намери тайната на лично щастие, ще дарява и получава ударни дози от него, а какво е живота без тези съставки?!

Успех на всички тръгнали по пътя в търсене на истинското Щастие!