Тайни в медитацията

meditation

Основните тайни на медитацията

Много хора смятат, че медитацията е просто нещо странно. Реално медитацията съществува от хиляди години и в момента се практикува от хора от всякакви националности, от всички сфери на живота.

Доказано е, че медитацията има безброй ползи. Такива са, както за физическото здраве, така и за психическото благосъстояние. Ако сте начинаещ или просто искате да научите повече, ето десет топ 10 тайни за медитацията.

  1. Не е нужно да медитирате с часове

Няма твърди правила, що се отнася до медитация. Не е нужно да седите с часове, за да се възползвате от всичките й предимства.

meditation

  1. Всяка позиция може да бъде добра за медитация

Друго често срещано заблуждение е, че трябва да седите с кръстосани крака, за да медитирате. Всъщност, всяка позиция е добра за медитация. Някои хора седят на стол, някои лежат, а други медитират, дори стоящи.

  1. Не е нужно да сте религиозни, за да медитирате

Въпреки, че медитацията, често се разглежда във връзка с религиозните вярвания и в частност с будизма, няма причина да сте религиозен човек, за да може да практикувате meditation.

  1. Медитацията не е толкова трудна, колкото си мислите

Медитацията не е някакво ориенталско изкуство, което се овладява с години. Може да е толкова просто, колкото да се съсредоточите, върху дишането си. Например, в дзен meditation, всичко, което трябва да направите е да седите неподвижно. Трябва да се съсредоточите, върху собственото си дишане и ако умът ви започне да се лута, вие го преориентирате към дишането.

  1. Да бъдеш истински е просто, твоето естествено състояние

Осъзнаването, което е целта на медитацията, просто означава да нямате излишни мисли, които да затрупват ума ви. Преди сте знаели, какво да правите, когато сте били дете, но губите тази способност с напредването на възрастта. Така съзнанието ви е затрупано от ежедневни грижи, стресове и проблеми.

  1. Медитацията повишава имунната система

Доказано е, че медитацията засилва имунната система. Тя ви помага да контролирате стреса и безпокойството, което може да повлияе негативно на имунната ви система.

  1. Медитацията подобрява плодовитостта

Докато учените не знаят точно защо, известно е, че намаляването на стреса, което медитацията осигурява, подобрява плодовитостта на жената. Статистиката показва, че жените, които практикуват техники за намаляване на стреса, чрез медитиране са много по-склонни да забременеят от тези, които не го правят.

  1. Медитацията повишава самочувствието

Методите за медитиране, също така ви учат да контролирате по-добре негативните си емоции и изгражда самочувствие. Чрез медитация, ще научите как да поемете контрола над ума си и това чувство на контрол, създава усещане за сила и увереност във вашето ежедневие.

  1. Ставате по-внимателни

Медитацията е да се научите да фокусирате ума си и да контролирате мислите си. Хората, които медитират, са много по-внимателни. Те могат по-добре да се ориентират към ежедневните задачи.

  1. Няма правилен или грешен начин за медитация

Има много различни видове meditation. Някои от тях са свързани с религиозни и духовни вярвания, а други не са.

Един индуски текст описва 112 различни начина и това е само една книга! Няма правилен начин за медитиране. Може да експериментирате с различни видове или дори да измислите за свой метод.

Истинската тайна на Meditation е да намерите свой собствен начин да се съсредоточите, върху настоящето и да премахнете ненужните мисли от ума си. Как да направите това, зависи от вас.

Останете щастливи и здрави!