С какво можем да заменим какаото при приготвяне на сладкиши

какаото

Ето как да заменим какаото за сладкиши

Какаото на прах често се използва за приготвяне на различни сладкиши и ароматни напитки. Те помагат за повишаване на настроението и се предпочитат от много хора.

Понякога обаче може да се случи така, че да нямате какао на прах под ръка. Можете лесно да разрешите този проблем, като използвате заместители. Познати са няколко продукта, които наподобяват какаото по вкус. Нека изброим основните му заместители.

какаото

Рожков

Рожковът е доста сладък на вкус прах, приготвен от плодовете на рожков. Вкусът му много прилича на този на какаото, въпреки голямата му сладост. Този заместител се препоръчва предимно за хората с наднормено тегло или диабет. Рожковът е полезен за организма поради наличието на фибри, различни витамини и микроелементи. В състава му има и около 9% протеин.

какаото

Шоколад

Обикновеният шоколад може лесно да замести какаото, тъй като самият той включва в състава си какаово масло, какао на прах и кафе. За да замените 60 грама какао на прах, трябва да разтопите само едно блокче шоколад. За най-добри резултати се препоръчва използването на черен шоколад.

какаото

Кафе

Можете да използвате и разтворимо кафе вместо какао. Той е в състояние да оцвети ястието в приятен шоколадов цвят. Единствената особеност ще бъде лека промяна във вкуса. Тя, разбира се, не е неприятна, дори много хора предпочитат вкуса на кафето, пред този на какаото. Ако обаче държите да постигнете максимална прилика, може да използвате и аромати. Например, добавете кондензирано мляко – това ще направи вкуса много по-сладък и мек.

какаото

Нескуик

Популярната шоколадова напитка съществува от повече от половин век. За първи път е произведен през 1948 г. от Nestle в САЩ. След 2 години производството е открито в Европа. Нескуик може да бъде добър заместител на какаото. Той е и здравословен продукт, който съдържа поради полезни минерали и витамини. Може да използвате Нескуик на прах и разликите по отношение на вкуса ще бъдат минимални.

Източник:  https://vsichki-recepti.com/