Продължете към съдържанието

Стрес – 5 съвета за ограничването му

намаляване на стреса

5 съвета за намаляване нивата на стрес

Стрес – той е враг номер едно на съвременния човек. Въпреки, че знаем този факт, забързани в ежедневието си, често го игнорираме, подценяваме или му придаваме нищожна форма.

Именно той Негово Височество  „Стрес“, подмолно руши организма ни.

Знаете ли, че годишно заболяват стотици хиляди хора по земното кълбо?… И една голяма част от тях умират, именно заради стрес, на който са подложени.

Стрес – как да го ограничим?

Десетки са болестите, които са причинени от различните форми на стрес! Именно те ни провокираха да потърсим разумни и ефикасни решения за изход от различни ситуации.

Предлагаме ви 5 съвета за намаляване нивата на стреса в ежедневието:

Дайте си време за почивка

Опитвайки се да се отпуснете, когато вече сте стресирани. Нужно е да отделите малко време, за да релаксира тялото и умът от всичките мисли. Разтоварваща вана в края на работния ден, топъл душ, преди лягане, купа сладолед или приятен филм могат да помогнат да се освободите от всичкия стрес, натрупан през деня.

Режим „OFF“

Изключете всяко мобилно устройство! Както телевизор, телефон, компютър от време на време имат нужда от рестарт, така и вие се налага да се изключвате от „Мрежата“. В противен случай, рискувате да изгорите някой „бушон“, но подмяната му не е като в уреда. Това може да ви струва твърде скъпа цена. За целта поне един път седмично, изключвайте телефона и всички устройства свързващи ви с останалия свят.

Не бъдете изтривалка на другите!

Вярно е, че приятелите са за това, да помагат в трудни ситуации, но да си признаем, всеки на днешно време има куп проблеми. Ако на всяко обаждане на приятелката, родителите, колегите вдигате, за да слушате душевните им излияния, то много вероятно е в скоро време да не успявате да намерите решения за собствените си грижи.

Хранете се здравословно

Доказано е и от медицината, и от учените, че човекът, който се храни здравословно, живее не само по-дълго, но и по-качествено. Здравословната храна допринася да се намали стресът, а токсините да се елиминират.

Обърнете лице на истината

Колкото и да го отричаме, колкото и да ни боли, истината е това, което ни кара да живеем в хармония със себе си. Ето, защо ако не ви харесва настоящата работа, ако не намирате общ език с половинката си вече, ако сте загубили муза за живот?…То време да промените нещата в своя полза. Само по този начин, ще минимизирате стресът и ще се справите с проблемите си.

 

 

Copy link