Страниците на книги разкриват чудни светове

7 места по света, които сякаш са слезли от страниците на книгите

7 места по света, които сякаш са излезли от страниците на книги

Купуваме всякакви книги, списания и пътеводители, за да намерим най-интересното място, което да запомним, през целия си живот…

Страниците на книгите, разкриват чудни светове

Никой не знае, че това, което четем в десетки книги, наистина съществува в реалността и не е само отлична идея на автор.

Как реагирате на факта, че намерихме за вас 10 места, които писателите възхваляват в своите книги.

Това са произведения, на които авторите изпратиха героите в своите книги

Те ще ви кажат повече от всеки пътеводител и ще ви изпратят на незабравимо пътешествие.

Ташкент, Узбекистан

Ташкент, Узбекистан

Дина Рубина, автор на множество криминални книги и романи, посвети едно от своите произведения на родния си град. Книгата „На слънчевата страна на улицата“, не само се превърна в бестселър, но и показа, че за добър живот, морето близо до къщата и шикозен европейски мезонет, невинаги са необходими.

Венеция, Италия

Венеция, Италия

В работата на Ърнест Хемингуей „Отвъд реката в сянката на дърветата“, трудно може да се забележи едно и също романтично градче с картички и оригинални маски. Венеция ни се появява от друга, тъжна и мътна страна. Историята на един прост полковник се разгръща по тесните улици и в стари кафенета, които може да посетите днес.

Чикаго, САЩ

Чикаго, САЩ

„На брега на блестящо езеро лежи този кралски град в парчета и петна …“ Стана дума за Чикаго Теодор Драйзер написа в „Титан“. В книгата, главният герой Каупъруд ни показва целия простор, който прелива в този мъглив град.

Окръг Девъншир, Великобритания

Окръг Девъншир, Великобритания

Кралете на детективи Холмс и Уотсън в едно от приключенията си тръгнаха в имението Баскервил, което може да откриете и днес. Сър Артър Конан Дойл всъщност описва окръга, който се характеризира с всички пейзажи. А именно, както ги е описал в произведението си: зелени хълмисти пасища, къщи с остри покриви, тъмни улици и атмосфера, която подтиква приключения всяка секунда.

Талин, Естония

Талин, Естония

Кой би знаел, че компромисната колекция на Сергей Довлатов е посветена на този конкретен град от балтийския регион. Разбира се, той не описва града с всичките му атракции, но забелязва нещо, за което нито един пътеводител няма да ви каже.

Берлин, Германия

Берлин, Германия

Владимир Набоков, може да се нарече страстен почитател на Берлин. Той го споменава в три от романите си – Камера Обскура, Защита Лужин и Машенка – и не пропуска възможността за пореден път да запознае читателя с всички мистериозни аспекти от живота на града.

Пермска област, Русия

Пермска област, Русия

Най-завладяващите места, не са само на отдалечени острови. Това за пореден път се доказва от Алексей Иванов, който написа една от най-добрите книги от последните десетилетия „Географът изпи земното кълбо.“ Чрез преживяванията и живота на главния герой, той отваря за нас, онези красоти на нашата родна земя, които спират дъха ни и променят живота, на всеки турист и обикновен човек на улицата.