Стерилизиране на бебешки шишета Philips Avent

стерилизиране на бебешки шишета Philips Avent

Най-сигурният начин за стерилизиране на бебешки шишета Philips Avent

Стерилизиране на бебешки шишета Philips Avent

Когато се спънете от леглото в 3 часа сутринта, последното, за което искате да се притеснявате е дали шишето Philips Avent на вашето бебе е чисто.

На много родители се е случвало да се сблъскат със злощастната ситуация, отчаяно да хранят бебето посред нощ. Насред фона от сълзи и интриги, никой не би желал да посегне към шкафа и да откриете, че не са останали чисти бутилки.

Ако сте начинаещи родители, ще е добре винаги да имате запас от чисти бутилки под ръка. Ето как да ги стерилизирате.

Вероятно се чудите, трябва ли вече да стерилизираме бебешки шишета Philips Avent?

Отговорът обикновено е не. Стерилизирането на шишета Philips Avent е повече от голяма грижа. В зависимост, от това къде живеете и качеството на водата ще се определи и честотата на стерелизация.

Родителите също не разчитат само на прахообразна формула, но използват различни опции за хранене на бебето. Поради тези причини не е необходимо да стерилизирате бутилките всеки ден.

При все това някои бебета може да са изложени на по-висок риск, а бебешките шишета все още са потенциален източник на замърсяване. Важно е, да се уверите, че правите всичко възможно, за да поддържате консумативите за хранене чисти.

Ето няколко правила, които трябва да следвате при използването на шишета Philips Avent:

  1. Измийте ръцете

Винаги мийте ръцете си, преди да нахраните бебето или да приготвите бутилката с храна. И не забравяйте да се измиете, след смяна на памперса.

  1. Пазете бибероните чисти

Не, тук не говорим за кърмене. Става дума за бибероните на бебешки шишета. Те са основен източник на замърсяване с микроби. Редовно проверявайте за пукнатини или разкъсвания. Изхвърлете всички повредени.

За да почистите бебешките биберони, накиснете ги в гореща, сапунена вода, след това изплакнете. Може също да стерилизирате за 5 минути във вода. Най-често обикновената топла вода и сапунът са достатъчни, за да почистите.

  1. Измийте консумативите

Не забравяйте да почистите горната част на контейнера. Помислете само, колко ръце са докоснали това нещо! Също така, редовно забърсвайте мястото, където съхранявате бутилките. Почистете всички лъжици и контейнерите за съхранение, където държите бебешки принадлежности.

  1. Транспортирайте безопасно

Безопасното съхранение и транспортиране на хуманната храна или кърма е най-важното нещо, което може да направите. Така ще намалите риска на бебето да пие от мръсна бутилка.

Уверете се, че цялата формула и кърмата се съхраняват правилно, транспортират се и се изхвърлят безопасно.

Стерилизиране на бебешки шишета Philips Avent

Стерилизирането на детските прибори, бебешките шишета Philips Avent и биберони може да става и  в съдомиялната машина. Не е нужно да се притеснявате за разпадане на пластмасата. Помнете обаче, че е много по-лесно да видите пропуснати петна, върху стъклената бутилка, ако миете на ръка.

Вашата миялна машина

Ако имам бутилка, която се нуждае от стриктен режим, на „стерилизиране“ пуснете съдомиялната машина. Повечето модели имат тази опция.

Тук може да откриете голямо разнообразие от бебешки консумативи и аксесоари за хранене на бебета.

Тази опция за цикъл използва много висока топлина и пара за стерилизиране. Това е чудесен вариант за стерилизиране на бебешки шишета, ако не бързате. Не забравяйте, че понякога цикълът отнема около час или повече.

Микровълнов стерилизатор на пара

В случай, че живеете в малки жилищни пространства на апартаменти и нямате възможност за поставяне на съдомиялна машина, добър начин за стерилизиране на бебешките шишенца е, чрез микровълновата. Това ще ви гарантира, че шишета Philips Avent, ще са достатъчно чисти, а вие спокойни за здравето на рожбата си.