Стайните растения във вътрешността на Луксозни имоти

луксозни имоти

Роля на стайните растения във вътрешността на Луксозни имоти

Никой няма да оспори, че стайните растения в къщата създават специална атмосфера и комфорт. Те правят и от най-обикновения интериор, като в луксозни имоти. Да не говорим за полезността на многото стайни растения.

Цветята в саксии създават онази оживена нотка, която прави стаите елегантни и необичайни…

Тя придава лукс в интериора, топлината, която липсва в много къщи, дори обзаведени по последна мода.

Дори да не живеете в луксозни имоти, но ако сте любители на цветарството на закрито, тогава разбирате всичко това. Ако правите първите стъпки и просто искате да украсите къщата си с цветя и растения, тук ще откриете много полезни съвети, които да ви помогнат.

Най-посещаваното и любимо място в много къщи е кухнята

Затова е много важно да се създаде особено комфортна атмосфера в нея. За кухнята е необходимо да изберете топлинни стайни растения. Такива са: акалифа, бръшлян, Традесканция (Spiderwort), хлорофитум. Ако имате място близо до мивката, където винаги има висока влажност, тогава папрат и фикус ще се чувстват чудесно там. Прекрасно е да украсите интериора на кухнята с декоративни плодови стайни растения. Такива са кафеено дърво, чаен храст, портокали, лимони и мандарини. На перваза на прозореца може да засадите малка градина и да отглеждате зеленина и дори лук.

За голямата всекидневна във вашия апартамент може да изберете високи стайни растения

С тях може да разделите стаята на отделни зони. Така, например фикус Бенджамин, шефлера, монстера. Ако стаята е малка, тогава цветята на подпори с различна височина, от пода в големи саксии, по рафтове или перваза ще изглеждат страхотно в нея. Трябва да изберете растения в зависимост от осветеността на помещенията на вашия имот. Може да разнообразите с пъстри и необичайни цветя като: vriesia, koroton, ehmeya и т.н.

Що се отнася до спалнята, тук трябва да подберете цветята внимателно

Предвид факта, че в тази стая трябва да създадете атмосфера на уединение, релакс и мир. Цветя с лека и нежна миризма, например, лавандула, пеларгоний и други, са идеални за спалнята.

Разбира се, трябва да вземете предвид стила на своя дом

Ако обитавате луксозни имоти, може би сте проектирали спалнята в стил Арт Нуво. За нея растения като неорегелия, рипсалис, церопегия, които имат ясни геометрични линии, са в перфектна хармония ще се слеят идеално. Традиционните фикуси ще се впишат в класическия интериор на спалнята. В стая с малки размери, може да използвате миниатюрни цветя за украса – фитония, криптантус, бегонии и иглики. Те могат да бъдат поставени на нощното шкафче.

Хубаво е да украсите със стайни цветя и кабинет

Ако в апартамента ви има такъв, е важно да не прекалявате. Въпреки, че зеленият цвят помага да се концентрирате, без да се разсейвате от мислите, не пресищайте малката работна стая с много цветове. В просторния офис, с помощта на високи стайни растения, може, дори да оградите зона за бизнес разговори. За целта отделите креслата и масичката за кафе. Не забравяйте, че саксиите за цветя и саксиите с растения не трябва да имат ярки цветове и закачливи форми. Те трябва да са подбрани внимателно със стила на стаята.

Декорирайки стаите със стайни растения, често забравяме за банята и коридора

Ясно е, че в тъмни помещения е трудно да се отглеждат красиви растения, но въпреки това, може да намерите подходящ вариант. Така за тъмен коридор, може да опитате да засадите стайни растения, които да се справят с недостатъчното осветление, например, аспидистра или цисуса. Наред с това в тесните стаи е разумно да се използват висящи саксии за цветя.

Надяваме се, съветите да са ви били от полза за следващият път, когато планирате своя дом. Изберете своето жилище и го превърнете в идеята за луксозни имоти, независимо от стойността му. Сами се уверихте, че това е напълно възможно сега, с мощната сила на цветята!