Спорт и упражнения за различни части на тялото

упражнения за различните части на тялото

Стартирайте програма: спорт и упражнения за различни части на тялото

Спортът кара тялото да се възстановява, тонизира и подобрява.

Това е важно за ежедневните грижи, които трябва да бъдат включени в спорт и упражнения.

За да имаме не само елегантна външност, но и стройно тяло, специалистите съветват поне три пъти седмично да правим упражнения, които да включват различните мускулни групи.

Ето и шест упражнения за различни части на тялото:

Спорт и упражнение 1:

В легнала поза и по корем, опънете краката назад и опънете ръце. Опитайте да докоснете глезена на единия крак с противоположната ръка, като натоварвате коремната преса, а бедрото, гърдите и едната част от гърба присвиете. Теглете крака с противоположната страна на ръката. Повторете с другата страна. Упражнението се изпълнява в три серии от по 10 повторения. За по-голям ефект, коремната преса през цялото време трябва да е напрегната.

Спорт и упражнение 2:

В седнала поза, сгърнете колена и прекарайте през стъпалата ластик. Изпънете гърба назад, но без да докосвате пода. Напрегнете коремните мускули, свивайки и разпъвайки ластика и движейки тялото като самия ластик. Повторете 10 пъти. Същото упражнение, но с ефект над страничните мускули на корема може да направите с напредване в тренировките и с наклон на една страна.

Спорт и упражнение 3:

Отново в легнала поза, но на една страна, поставете глава на свита в лакътя ръка. Опънете краката, след, което горният приплъзнете по долния. През това време напрегнете (свийте) мускулите на корема и дупето). Върнете долния, свит крак в изходна позиция. Повторете и с другата страна. Упражнението се прави в три серии от по 10 пъти на страна. Докато повдигате крака по бедрото трябва да го държите на позиция с таза.

Спорт и упражнение 4:

В изправен стоеж, лек разкрач и приклякване, хванете в ръка гиричка с тежест от 2 кг. Глътнете корема и стегнете пресата. Отстъпете приклекнали назад с единия крак и с противоположната страна на ръката вдигнете зад гърба си гиричката, докато усетите натоварване на трицепса. Задръжте и отпуснете. Повторете с другата страна. Повтаря се по 10 пъти на страна.

Спорт и упражнение 5:

В същата изходна позиция, като предното упражнение, но без ръката да минава зад гърба, приплъзнете единия крак в страни, докато усетите натоварване във вътрешната страна на мускулите на бедрото. Върнете бавно. Същото се прави и с другия крак, а гиричките служат за тежест, опора и равновесие. Повтаря се 10-12 пъти.

Спорт и упражнение 6:

В изправен стоеж с лек разкрач, поемете въздух, докато коремната област се стегне. Издишайте и хванете с длани глезените на краката, без да свивате колена. Опитайте се да направите няколко ситни крачки напред, така, че раменете и дланите да са на едно ниво при вземане на поредната крачка. Задръжте ръцете опънати, а краката прибрани. Запазете тази поза за няколко секунди и повдигнете единия крак на 8 см от пода, след това сменете крака. Повторете 5 пъти от начална позиция.