Сок или коктейл

Сок или коктейл

Въпросът е: Сок или коктейл?

Знаете ли, че сок или коктейл от зелени листа на полезни растения, както култивирани, така и диви, е склад на естествени витамини и микроелементи и техните съединения? За да получите сок от тях, трябва да смелите зелените храни по начин, че да може да изцедите ценната течност от него. И това, разбира се, е свързано с определени трудности.

Зелен коктейл „Хлорофил“

Когато помислите за зелените коктейли ще узнаете, че ви е нужен блендер в кухнята. Представете си, колко опции за здравословни рецепти от зелен коктейл може да измислите! Блендерът е прекрасен кухненски уред – той ви позволява да пиете разнообразни коктейли всеки ден! Тук може да видите 10 функционални решения за малки кухни.

Зелен коктейл на базата извара от мляко

Полезните зеленчуци включват зелен лук, зелени листа от зеле, спанак, копър, магданоз, киселец, целина, маруля и ревен.

Дивите билки съдържат полезни вещества и се използват в коктейли. За целта, събираме листата от глухарче, коприва, живовляк. Киноа и всички зелени са много полезни.

Има много възможности за извличане на хранителни вещества от зелените храни. За целта:

Смелете зелените във вода и изцедете сока, премахнете от тях всичката „целулоза“

Рецепта за приготвяне на зелен коктейл „Хлорофил“

Приготвя се на базата на извара мляко. Киселото мляко може да се направи у дома, чрез обикновена ферментация или с помощта на млечна гъбa. Mоже да купите готови в магазина. Киселото мляко може да бъде заменено с кефир или неподсладено кисело мляко.

Сок или коктейл

Зелен коктейл „Хлорофил“ с краставица

В сезона на краставиците е невъзможно да се ограничите само до зеленолистни. Краставицата играе основната роля в летните рецепти. В крайна сметка, тя е много сочен и хидратиращ зеленчук!

Приготвяне на коктейл

Зелен коктейл „Хлорофил“

– Натрошете 2-3 краставици в блендер. Използвайте ръчен блендер и нарежете краставицата в каната.

– Добавете извареното мляко и ситно нарязания зелен лук;

– Напълнете с кисело мляко, сложете ситно нарязан магданоз, копър;

– Сол добавете на вкус. Можете да добавите смляно ленено семе, куркума, джинджифил – това са супер здравословни добавки!

– Напълнете всичко с кисело мляко и включете пасатора;

– Получава се гъст, вкусен коктейл, който може да се превърне в самостоятелно ястие за вечеря. Не знаем точно колко калории има в една чаша, но за дни на гладуване ще е напълно достатъчно!

– Коктейлът може да бъде сервиран с месни и рибни ястия, с варени картофи.

В допълнение към рецептата за хлорофилен зелен коктейл ще дадем няколко полезни свойства на използваните продукти.

Какво е най-здравословното нещо в краставицата?

Веществата от цялата система на Менделеев са открити в краставиците.

Най-интересната полза, от тях е че съдържат много йод! Това е важен микроелемент, който е необходим за щитовидната жлеза, а следователно и за здравето на целия организъм. Не е случайност, че в много страни го консервират и в буркани.

– Краставиците съдържат много калий. Той насърчава циркулацията на течностите в тялото. Той е необходим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

– Краставицата е предимно вода. Сокът от краставици е естествена течност, създадена от природата, в която се разтварят всички полезни вещества. Пиенето на сок от краставици лекува всеки орган, всяка клетка на нашето тяло, почиства, подхранва, укрепва имунната система.

– Важен микроелемент е самият цинк. Той също се намира в краставиците. Когато изяждате няколко краставици на ден, може да попълните депата от цинк, да подобрите функционирането на ретината, черния дроб и бъбреците. Като цяло всички органи се нуждаят от цинк.

Какво не знаем за здравословното кисело мляко!

Прави впечатление, че протеинът от млечнокиселите продукти се усвоява от организма по-лесно, отколкото от пълномасленото мляко. Това се улеснява от ензимите, секретирани от млечнокиселите бактерии.

– Заквасеното мляко се препоръчва за бебешка и диетична храна.

– По време на ферментацията млякото става по-богато на витамини от група В и естествени антибиотици.

– Киселото мляко подобрява усвояването на хранителните мазнини. Ценно е за всички, които искат да отслабнат.

– Употребата на кисело мляко е полезна за подобряване на сърдечно-съдовата система, за понижаване на кръвната захар, за подобряване на работата на стомашно-чревния тракт.

Ето една препоръка за предложената рецепта за зелен коктейл. Надяваме се, че ще се радвате на такава информация. В крайна сметка лятото е в разгара си. Време е да пиете зелени коктейли всеки ден!

Пожелавам ви кулинарни успехи за здравето на вас и вашите близки!