Продължете към съдържанието

Симптоми, които показват чернодробни проблеми

проблеми с черния дроб

Някои чернодробни проблеми могат да са животозастрашаващи

Как да разберете, че имате чернодробни проблеми и да решите това навреме, научете сега…

Черният дроб има способността да се регенерира, но възможностите му спрямо човешкото тяло не са неограничени. Как да разберете, че този важен орган ви „заблуждава“? Ето и най-често срещаните проблеми с черния дроб?

Проблеми с черния дроб

Черният дроб е най-голямата жлеза в тялото. При възрастен човек тежи от един и половина до два кг. Разположен е във вид на капсула от двуслойна обвивка.

Черният дроб в организма изпълнява три основни функции: Той участва в кръвообращението, метаболизма и процеса на усвояване на храната. Не е чудно, че за него казват, че:

Черният дроб филтър, който почиства тялото от токсини и други вредни компоненти!

Проблемът е, че в клетките на черния дроб няма нервни влакна и в резултат, дори сериозно увреждане на този орган от цироза не причинява болка.

Човек може да живее с години и да не подозира, че нещо не е наред с черния му дроб!

Кога черният дроб започва да боли

Това се случва със значително увеличение на размера, тъй като обвивката му е опъната. В този случай се долавят тъпа болка или тежест в дясното подребреие.

Ако черният ви дроб боли, това показва, че той е сериозно увеличен.

Понякога промяната в размера на черния дроб е единственият симптом на сериозен здравословен проблем.

Хроничните чернодробни проблеми могат да имат общи симптоми, присъщи на други заболявания. Това е тяхната измама. Така, симптомите дълго време може да не се появят изобщо. Не е възможно веднага да се диагностицира чернодробно заболяване, защото няма болка и човек отива при лекар с напълно различен профил. В резултат на това може да загубите ценно време, вместо да идентифицира проблема навреме и да започнете правилното лечение.

Ето списък от симптоми, които сигнализират за чернодробно заболяване. Това трябва да бъде диагностицирано незабавно.

  1. Общата диагноза

Пациентът има периоди на необяснима умора. Апатията, проблемите със съня, слабост, потиснатото настроение. Всички те или по отделно дават сигнал за процеса на интоксикация в организма. Прикриване на емоциите въщо води до блокиран черен дроб.

  1. Подуване на корема

Течността може да се натрупа в корема. Това явление се нарича асцит, характерно е за цироза на черния дроб. Друго опасно заболяване е Хепатит А – болестта на мръсните ръце.

  1. Подуване на лицето и крайниците

Това възниква като причина за задържане на течности в организма. В човешкото тяло, течността може да се натрупва не само поради асцит. Например, поради високо кръвно налягане. Това също е симптом на чернодробно заболяване.

  1. Диспепсия или стомашно разстройство

Трябва да сте предпазливи, ако няколко дни чувствате гадене, диария и повръщане. Това може да са симптоми на заболяването, а не стомашно-чревния тракт. Това е именно сигнал от черния дроб.

  1. Храносмилателни проблеми

Проблемите с черния дроб водят до чревна пропускливост, растеж на бактерии в тънките черва и бавно усвояване на храната.

  1. Разлив от жлъчка

Образуването на билирубин в човешкото тяло се получава в резултат на разграждането на жлъчния хемоглобин в кръвните клетки. При прекомерно количество билирубин, очните протеини и кожата имат характерна жълтеност. Всичко това сигнализира за заболяване на самия черен дроб или запушване на жлъчните пътища.

  1. Липса на апетит

С имунна реакция активността на цитокиновия протеин се увеличава. Наличието им в червата причинява загуба на апетит.

  1. Други очевидни симптоми на не здрав черен дроб

Под дясното ребро се усеща болка, промяна на телесната температура през деня, сърбеж на кожата, далакът се увеличава по размер. И също неестествен (например, твърде тъмен или светъл) цвят на урината. При неправилна функция на черния дроб, бъбреците поемат задачата да произвеждат същия билирубин. Излишният пигмент се отделя от тялото с урината, така цветът й се променя.

Както може да видите, ако черният дроб не боли, това не означава, че всичко е на ред. Хубаво е да правите профилактично Детоксикация от природата за здрав черен дроб.

Ако забележите някой от горните симптоми у себе си или в близките си, трябва незабавно да се консултирате с лекар. Той ще постави правилна диагноза и навреме, а ако е необходимо, ще назначи лечение.

Copy link