Сексът е в криза – какво да правя?

Сексът е в криза – какво да правя?

Сексът е в криза

В различните етапи от живота на жената настъпват кризи, а сексът е в криза е един от тях. Тези кризи се дължат на редица фактори. От големи промени в начина на възприемане на околния свят, до ежедневни рутини.

Сред най-главни провокатори за загубата на либидо в секса са стрес, медико-социални фактори, промените във възрастта, еднообразие, инерция и други.

Според специалистите осъзнаването на проблема и откриване на първо причинителя е важен момент. Той ще е от полза за последвалото справяне със задалата се ситуация. За последното от значение е и разбирането на проблема и от двете страни.

Сексуална дисфункция може да се прояви в различни моменти от живота на жената!

В 90% от случаите, тя е в резултат на хормонално нарушение. Сред главните такива са сред родилен период, ранна менопауза, пред менструален период.

Как да квалифицираме секс кризата?

За да сме сигурни, че сме попаднали в такъв етап от живота си трябва да е на лице един от следните признаци:

  • Липса на желание за секс или слабото присъствие на такова.
  • Невъзможност за постигане на оргазъм.
  • Наличие на болка по време на полов акт.
  • Невъзможност за поддържане овлажняването на влагалището, дори при наличие на желание.

Какво да правя, когато загубя сексуално желание?

Специалистите психолози, сексолози и медици стигат до няколко тактики, които имат своя положителен ефект и могат до голяма степен да тушират сексуалната криза. Те са свързани с:

  • Разговори за секс с интимния партньор. В тях може да дискутирате не само проблема, но и взаимно да търсите онова, което най-силно ще ви възбуди и ще възвърне отново желанието за такъв.
  • Водете здравословен начин на живот. Липсата на алкохол и набавяне на важни витамини и минерали може да допринесе за хормонален баланс и възстановяване на желанието за секс.
  • Спортувайте – бягане, упражнения, фитнес, аеробика, гимнастика, танци, плуване са само част от занятията, с които може да тренирате ежедневно тазовата мускулатура, а това ще допринесе за увеличаване на желанието за секс и по-сигурно получаване на максимално удоволствие.
  • Консултирайте се със специалисти – сексолози, ако сами не намирате верния път. В случай, че вземате медикаменти на хормонална основа, то попитайте лекаря си дали те възпират либидото ви и могат ли да бъдат заменени с други.