Секси крака за лятото в няколко стъпки

секси крака за лятото

Отворените обувки и сандалите, които носим в най-топлия сезон от годината, изискват да имаме добре поддържани крака за лятото.

Как да имаме красиви крака за лятото

Поне 2-3 пъти в седмицата трябва да полагате специални грижи за краката. Препоръчваме ви освежаващи вани с благоуханни етерични масла и соли, стимулиращ масаж и разбира се — подхранване и овлажняване на кожата с подходящите продукти.

Козметичните фирми вече предлагат достатъчно голямо разнообразие от различни кремове, които поддържат кожата мека, избавят я от неприятната миризма и я овлажняват.

Тенденции лято 2020

Актуални са нежните, почти безцветни нюанси. Също и тюркоазените, розовите, светло виолетовите, нежно ягодовите и убито зелените цветове. Нюансите могат да преливат и да са матови. Ако обичате по-ярки тонове, можете спокойно да експериментирате с оранжево, розово и зелено.

Използвайте лак за премахване за загрубялата кожа, лак за подсилване на нокътната плоча и лак за декориране на нокти. Изберете модели в атрактивни цветове.

Такива имат издължена тънка четка, която позволява прецизно и професионално декориране.

Заздравяващ лак за нокти в три нови нюанса: розов корал, розова глициния и виолетово езеро. Укрепва и заздравява ноктите, съхне за секунди, устойчив и дълготраен, лесен за нанасяне

Лак за нокти, който осигурява дълготраен и блестящ цвят за перфектен маникюр. Формулата с копринени протеини изглажда повърхността на ноктите и се нанася изключително лесно

Секси крака в стъпки, ето как:

И така, как да се погрижите за краката си, че резултатът да бъде наистина добър? Можете, разбира се, да посещавате веднъж седмично козметичен салон, където ще ви предложат поне три вида маникюр. Но ако нямате достатъчно време, ви предлагаме един бърз курс за разкрасяване в домашни условия.

Правило номер едно за добър педикюр е да имате къси нокти. За разлика от ръцете, дължината тук не е естетична.

Правило номер две — ноктите ви, трябва да са равни. Започнете с приятната вана. Тя трябва да продължи около 10 минути, в които може да се отпуснете и да релаксирате. Сложете във водата различни ароматни съставки, течни витамини, отвари от билки. След това внимателно изтъркайте стъпалата с пила или пемза, можете да използвате и специален ексфолиант за крака — с бадемови черупки или стрити кайсиеви ядки. После подсушете внимателно с кърпа. Върху кожичките на ноктите нанесете специален гел, който ще ги омекоти и после лесно ще можете да ги избутате назад. В никакъв случай не ги изрязвайте, можете да си причините инфекция. Внимателно изрежете ноктите, първо с нокторезачка или ножичка, след това ги загладете с пила. И запомнете – ноктите се пилят винаги в посока от краищата към средата им. Не пипайте ъгълчетата, за да не се врастват в пръстите и да си навлечете неприятности.

Почистете ноктите и палците на краката с дезинфектант. След това можете да намажете стъпалата си с подхранващ и овлажняващ крем. Нанесете го, като масажирате нежно стъпалата. Преди да нанесете лака, внимателно избършете ноктите, за да попиете останалия по тях крем. Първо нанесете заздравяваща основа, а след това и два слоя от избрания лак.