Рецепта за пълнени риби

пълнени риби

Рецепта за пълнени риби

За да приготвите пълнени риби, трябва да се запасите с продуктите, изброени по-долу…

пълнени риби

Нужна ще ви е една прясна цяла риба. Тя може да бъде пъстърва, щука, шаран, атлантическа треска, бяла риба. Четири филийки питка, едно яйце.

Масло – 50 г, но може да бъде заменено с растително масло (2 супени лъжици).

Четвърт чаша вода или мляко, две глави лук, две чаени лъжички сол, чаена лъжичка захар, черен пипер, два моркова, глава цвекло, дафинови листа.

пълнени риби

Пълнена риба – вкусна рецепта

Преди да започнете да готвите, трябва да измиете и почистите рибата. Отсечете главата и изрежете хрилете от нея. Що се отнася до перките, те могат да бъдат изрязани в корена или да останат непокътнати. Вътрешността на рибата трябва да се отстрани, но без да се уврежда коремът.

За да извадите вътрешностите, е необходимо много внимателно да втриете дълъг нож, вътре в корема по страничната стена, като се опитате да не повредите нищо и да изрежете вътрешностите близо до ануса. Така червата ще изпаднат сами. Хайверът, ако има такъв, трябва да бъде изрязан. Ако почиствате щука, добре е да знаете, че нейните яйца са прикрепени към вътрешния дебел филм, който минава по гръбначния стълб. Трябва да изрежете хайвера заедно с филма. След това трябва да се отдели, филмът да се изхвърли и хайверът да се използва в кайма. Много добре се получава с млякото.

Получената цяла риба, трябва да се нареже на парчета с дебелина, около 5 см. Нарежете месо от всяко парче с нож. В крайна сметка ще има те парче с кожа и ребра, гръбначен стълб и няколко парчета месо, наподобяващи запетая. От опашката месото може да се използва в кайма.

пълнени риби

Парчетата питки се накисват в мляко или вода. Месото се овалва три пъти с лук и хляб. Зеленчуците трябва да бъдат обелени и нарязани на филийки. Поставете останалата част от опашката, главата и половината зеленчуци в тенджера с вряща вода. Напълнете рибата с кайма и поставете, върху зеленчуците. Поставете останалите зеленчуци отгоре и покрийте съда с вода, добавете подправки и гответе около час.

Добър апетит и Честит Никулден!